Anasayfa /  Güncel

Ali Yerlikaya: Hesap yapanları etkisiz hale getireceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden toplumu bölücü, dini, milli ve manevi değerlere hakaret içeren paylaşımlarda bulunan 79 şüpheli hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2023 12:00

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden toplumu bölücü, dini, milli ve manevi değerlere hakaret içeren paylaşımlarda bulunan 79 şüpheli hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, nefret ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan sosyal medya kullanıcılarının yakından incelendiğini belirtti.

"Devlet büyüklerimize hakaret edenlere müsamaha göstermeyeceğiz."

Yerlikaya, yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi verirken şu sözleri dile getirdi:

"Sosyal medya aracılığıyla toplumu ayrıştırmaya, dini, milli ve manevi değerlere, devlet büyüklerimize hakaret etmeye göz açtırmadık, açmayacağız. Sosyal medya hesapları üzerinden faaliyet gösterenleri etkisiz hale getirecek adımları atacağız."

"79 şüpheli şahsa işlem yapıldı"

Son bir ay içinde, sosyal medya üzerinden halkın dini, milli ve manevi değerlerine, devlet büyüklerimize hakaret eden, halkımızı kin ve düşmanlığa teşvik eden 79 şüpheliye karşı işlem başlatıldı. Ayrıca, son dört gün içinde "Dini Değerleri Alenen Aşağılama" suçlamasıyla 8 hesap hakkında inceleme başlatıldı.

Bununla birlikte, sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinde son bir ayda 60.338.566 hesaptan 1.432.556.601 paylaşım yapıldığı belirlendi. Paylaşım yapan hesapların yüzde 27,86'sının bilgisayarlar tarafından yönetilen BOT hesaplar olduğu tespit edildi. Ayrıca, paylaşımların yüzde 41'inin (587.348.206 tweet) olumsuz ve spekülatif olduğu belirlendi.

Halkımızdan, bu tür paylaşımlara ve hesaplara itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz. Özellikle son dönemde dinimize ve ahlaki değerlerimize hakaret eden kişilere hemen müdahale ediyor, adaletin önüne çıkarıyoruz.

 

Etiketler Ali Yerlikaya
Yorumlar