Anasayfa /  Spor

Ali Koç 'Ligden çekilme opsiyonumuzu masadan kaldırıyoruz'

Fenerbahçe'nin Ülker Stadyumu'nda düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan Başkan Ali Koç, "Ligden çekilme seçeneğimizi artık gözden çıkarıyoruz" şeklinde ifade etti. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2024 10:00

Fenerbahçe'nin Ülker Stadyumu'nda düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan Başkan Ali Koç, "Ligden çekilme seçeneğimizi artık gözden çıkarıyoruz" şeklinde ifade etti. İşte detaylar...

Ali Koç ayrıca, "Trabzon maçında yaşananlar planlı ve organize bir şekilde gerçekleşmiştir. Kim üzerine alınırsa alınsın. Bu duruma göz yumulmuş, müsaade edilmiştir" dedi.
Genel kurul toplantısında yapılan oylamada 4 madde için yönetim kuruluna tam yetki verildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Yıllardır sadece sportif alanda değil; hukuki, ekonomik, siyasi, sosyal birçok alanda ağır bir mücadeleyi sürdürmek zorunda bırakıldık" dedi.

"Planlı ve organize bir zorbalıkla emeğimizden alınmaya, emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edilmiştir" iddiasında bulunan Koç "bu teşebbüslerin sezon sonuna kadar devam edeceğinden korktuğunu" söyledi.

Koç, "Trabzon maçında yaşananların planlı ve organize bir şekilde gerçekleştiğini" savundu ve " Kim üzerine alınırsa alınsın. Bu duruma göz yumulmuş, müsaade edilmiştir. Gergin geçeceği belli bir maçta vali ve emniyet müdürlüğü gereken güvenliği sağlayamamıştır" dedi.

Fenerbahçe Başkanı "maça gelen taraftarlar aranmadığını, Passolig kartlarının tüm takım taraftarlarına açıldığını ve maskeli taraftarlara göz yumuludunu" belirtti.

Ali Koç, "İki alternatifimiz var. Biri hiçbir şey yapmamak diğeri futbol faliyetlerini askıya almak. Hergün ölmektense birgün ölmek için sizlerin huzuruna çıktık.

"Takımımızla konuşmaya gittik. Kaptanlar ve hocamız söz aldı. Onlar Trabzon'dan müthiş bir kenetlenmeyle geldiler. Gözlerimin içine bakıp 'Sonuna kadar emeğimizle, terimizle, kanımızla mücadele etmek istiyoruz. Şampiyon olacağız' dediler."

'Çekilmeyelim görüşü ağır bastı'
"Ligden çekilmeyelim görüşünün ağır bastığını' belirten Koç, "bir alt ligde benzer sorunlar olacağını" belirtti.

Ali Koç, "Ligden çekilme opsiyonumuzu 3 ay sonraki genel kurula kadar masadan kaldırdıklarını" belirtti ve "Çıkın ne yapacaksınız yapın şampiyonluğu bize getirin" diye konuştu.

Olağanüstü genel kurul toplantısında yapılan oylama sonucu, şu maddeler için yönetim kuruluna tam yetki verilmesi kararlaştırıldı:

Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa mücadelesine çıkmamak veya futbol 19 yaş altı takımıyla katılmak.
Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 yıl Türkiye Kupası'na 19 yaş altı takımıyla katılmak.

Türkiye'de futbol faaliyetleriyle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususunda gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.
Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibariyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Yorumlar