Anasayfa /  Güncel

Ali Erbaş duyurdu ! Ayasofya'da 700 ila 1000 kişi namaz kılacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede, ilk namazda saf tutacak kişi sayısını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 22 Temmuz 2020 20:12

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ve beraberindekilerle Ayasofya'ya gelerek, tam 86 yıl aradan sonra 24 Temmuz'da eda edilecek olan cuma namazı öncesi son hazırlıkları inceledi.

 

''700 İLA BİN KİŞİ NAMAZ KILACAK''
İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Erbaş, ''700 ila bin kişi birer metre arayla namaz kılacak. Freskler tek çivi çakmadan perde ile kapatılacak'' ifadelerini kullandı.

"AYASOFYA CAMİ-İ ŞERİFİ SEMPOZYUMU"
Bu arada Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Ayasofya Cami-i Şerifi Sempozyumu" düzenleyeceklerini bildirdi.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılması vesilesiyle ekim ayında gerçekleştireceğimiz Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Ayasofya Cami-i Şerifi Sempozyumu' düzenleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Yorumlar