Anasayfa /  Politika

Ali Babacan'dan HDP'li belediyelere flash kayyım yorumu!

Yeni parti hazırlıklarına sürdüren eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, HDP'li üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili olarak konuştu.

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2019 11:29

Yeni parti hazırlıklarına sürdüren eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, HDP'li üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili olarak konuştu.

Ak Parti'den istifa ederek yeni parti çalışmalarına başlayan Ali Babacan İçişleri Bakanlığı'nın HDP'li üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasını değerlendirdi. Babacan kayyım kararına tepki gösterdi. 

HALKIN İRADESİ DEMOKRASİLERDEKİ EN ÖNEMLİ GÜÇTÜR

Babacan, Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur'a yaptığı açıklamada, "Seçilmiş bir insanı görevinden alabilecek bir gücün sadece ve sadece hukuktan güç alan bağımsız yargıda olması lazım. Çünkü halkın iradesi demokrasilerdeki en önemli güç." dedi.

SEÇİLMİŞLERİ SADECE BAĞIMSIZ YARGI GÖREVDEN ALABİLİR

Seçmenin iradesine saygı göstermek gerektiğini aksi takdirde demokrasiye büyük zarar verileceğini belirten Babacan, "Seçilmiş bir insandan bahsediyorsunuz. Seçilmiş bir insan orada sadece bir fert değil. Onun arkasında ona oy veren bazen on binler, bazen yüzbinler bazen milyonlar var. Seçmenin iradesine saygı göstermek gerekiyor. Aksi takdirde demokrasinin tam da özüne zarar vermiş oluyorsunuz. Halkın iradesini dengeleyebilecek güç ancak bağımsız yargı olabilir. Yoksa vicdanlarda derin yaralar açılır. Bir de burada tabi güvenilir ve bağımsız bir yargı gerekiyor. Demokrasi önemli ama hukuk da çok önemli. Demokrasilerde hukuku göz ardı ederseniz, demokrasi bir süre sonra otokrasiye dönüşebilir." dedi.


Yorumlar