Anasayfa /  Eğitim

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), ÖSYM tarafından düzenleniyor. Akademik kariyer planlayanlar için gerçekleştirilen ALES 2020 sınavı hangi tarihte? 1-12 Ekim 2020 tarihinde başvuruları alınan ALES sonuçları ne zaman belli olacak? İşte, ayrıntılar...

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2020 14:11

ALES için geri sayım başladı! Uzun vadeli kariyer planı yapanlar için önemli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi giriş sınavı (ALES) geç başvuruları da 4 Kasım'da alındı. Başvuru koşullarını taşıyan sayısız aday, başvuru işlemlerini tamamlamıştı. Şimdi gözler ALES sınavını yapılacağı tarihte. 

ALES NE ZAMAN?

ÖSYM'nin takviminde yer alan bilgiye göre, 1-12 Ekim'de ilk başvuruları alınan ve 4 Kasım'da da geç başvuruları tamamlanan ALES, 6 Aralık 2020 tarihinde hayata geçirilecek. 

2020 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların; lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ve teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında kullanılabilecek puan almalarını sağlayan sınav olan ALES 2 sonuçları da 7 Ocak 2021 tarihinde duyurulacak.

Yorumlar