Anasayfa /  Foto Galeri

Alanya, helal turizm merkezi oldu! İslami otellerin merkezi Alanya!

Türkiye’nin ilk İslami oteli her ne kadar Didim’de kurulmuş olsa da Alanya, bugün İslami otellerin merkezi konumuna geldi. Alanya, Avrupa’dan gelen gurbetçilerin, İç Anadolu’daki orta ve üst sınıfın, İslam ülkelerinden gelen turistlerin uğrak yeri haline geldi.

Alanya, helal turizm merkezi oldu! İslami otellerin merkezi Alanya! - Sayfa 1

Antalya, uzun kumsalları, güzel koyları ve antik bölgeleriyle Avrupa'dan, Rusya’dan gelen güneşten yoksun turistler için bir çekim merkezidir. Antalya aynı zamanda, İslami otelciliğin de merkezi. Özellikle Alanya, Avrupa’dan gelen gurbetçilerin, İç Anadolu’daki orta ve üst sınıfın, İslam ülkelerinden gelen turistlerin uğrak yeri haline geldi. 

Alanya, helal turizm merkezi oldu! İslami otellerin merkezi Alanya! - Sayfa 2

Türkiye’nin ilk İslami oteli her ne kadar Didim’de kurulmuş olsa da Alanya, bugün İslami otellerin merkezi konumuna geldi. 

Alanya, helal turizm merkezi oldu! İslami otellerin merkezi Alanya! - Sayfa 3

Türkiye’deki İslami otel konseptinin öncülerinden, Antalya’da İslami usullere göre işletilen Grand Akca Oteli’nin sahibi Ersin Erdoğan, Alanya’nın yerli ve yabancı turistler için neden önemli bir merkez olduğu konusunda şu bilgileri verdi:

Alanya, helal turizm merkezi oldu! İslami otellerin merkezi Alanya! - Sayfa 4

İSLAMİ OTELCİLİK 1995’TE BAŞLADI 

 “Ülkemiz turizmine muhafazakar otel konsepti ilk olarak 1995 yılında Didim’de bulunan bir otelin satın alınarak tesettür otel olarak hizmet etmeye başlaması ile girmiştir. 

 Bu tesis, o döneme kadar muhafazakar tatil anlayışı arayışı içerisinde olan İslami otel tatilcilerinin Türk turizminde, İslami usullere uygun olmadan yapılan tatillerin muhafazakar insanlar için bir ızdıraba dönüşmesi sonucu ortaya çıkmıştır.