Anasayfa /  Foto Galeri

Akciğerleri güçlendiren besinler neler? Uzmanından tavsiyeler...

Uzmanlar, kirli havaya maruz kalmamak, sigara içmemek ve sigara içilen ortamda bulunmamak gerektiğine dikkat çekerken, sağlıklı beslenme ile de akciğerlerin kendisini yenilerek temizlediğini vurguluyor. Akciğer dostu besinleri anlatan Diyetisyen Gizem Gençyürek, şiddetli öksürüklerin giderilmesini sağlamada, astım ataklarının azalmasını ve enfeksiyon oluşumunu önlemede keçiboynuzunu önerirken, C vitamini kaynaklarının ise akciğerleri bakterilerden koruduğunu söyledi. İşte o besinler...

Akciğerleri güçlendiren besinler neler? Uzmanından tavsiyeler... - Sayfa 1

Şüphesiz akciğerlere zarar veren en güçlü faktör sigara. Uzmanlar, kirli havaya maruz kalmamak, sigara içmemek ve sigara içilen ortamda bulunmamak gerektiğine dikkat çekerken, sağlıklı beslenme ile de akciğerlerin kendisini yenilerek temizlediğini vurguluyor. 

Akciğer dostu besinleri anlatan Diyetisyen Gizem Gençyürek, şiddetli öksürüklerin giderilmesini sağlamada, astım ataklarının azalmasını ve enfeksiyon oluşumunu önlemede keçiboynuzunu önerirken, C vitamini kaynaklarının ise akciğerleri bakterilerden koruduğunu söyledi. 

 İşte akciğer dostu besinler...

Akciğerleri güçlendiren besinler neler? Uzmanından tavsiyeler... - Sayfa 2

Sıvı tüketimi!

 Bol su tüketimi ve C vitamininden zengin taze sebze ve meyve sularının tüketimi akciğerlerin temizlenmesine zemin hazırlamaktadır. Sıvılar, mukus tabakasının incelmesini sağlayarak nefes almayı kolaylaştırır.

Akciğerleri güçlendiren besinler neler? Uzmanından tavsiyeler... - Sayfa 3

C Vitamini kaynakları maydanoz, kırmızı kapya biber, turunçgiller:

 Antioksidan özellik taşımaları nedeniyle akciğerleri serbest radikallerden korur. Ayrıca antioksidanlar solunum sisteminin epitel dokuların oluşturulmasını sağlayarak akciğerlerin bakterilerden korunmasını sağlar.

Akciğerleri güçlendiren besinler neler? Uzmanından tavsiyeler... - Sayfa 4

Çinko kaynağı yoğurt ve tam tahıl ürünleri: 

Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklık kazandırmayı sağlayan çinko kaynağı besinler günlük beslenmemizde mutlaka yer almalı.

Zengin çinko kaynağı yoğurt: her gün 2-3 porsiyon olarak, tam tahıl ürünleri ise günlük 3-4 porsiyon şeklinde tüketilmelidir.