Anasayfa /  Güncel

AK Parti'li ve CHP'li isimlerden ortak açıklama!

AKP'li ve CHP'li isimler ortak açıklama yaparak Erman Toroğlu'na tepki gösterdi.

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2021 22:39

AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ortak basın açıklaması yaparak futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu'nun bir televizyon programında sarf ettiği ve Roman vatandaşların tepkilerine neden olan ifadelere tepki gösterdi.

AKP'li Bekle, Erman Toroğlu'nun televizyon programında Romanlarla ilgili söylediği sözlere ilk dakikadan itibaren tepki gösterdiğini, her türlü nefret ve ötekileştirme söyleminin karşısında olduğunu belirtti.

Farklılığı hep zenginlik olarak gördüklerini aktaran Bekle, "Özcan vekilim de ben de toplumumuz da bu nefret söylemlerini kabul etmiyor. Ancak burada beni mutlu eden konu, Romanların tek yürek olması. Bunu başardık. Hiç kimse Romanlara saygısızlık yapamaz. Özcan vekilimle beraber hukuki süreci de başlattık, takipçisi olacağız" dedi.

CHP'li Purçu da Toroğlu'nun kullandığı sözlerin Roman vatandaşların gururunu ve onurunu zedelediğini ifade ederek, "Artık devir değişti. Hiçbir etnik kimliğe kimse hakaret etme hakkına sahip değildir. İlgili kanunlar var, bu kurallar dahilinde cezalar var. Toroğlu'nun Roman vatandaşlara yönelik sözlerini ırkçılık ve faşistlik olarak kabul ediyoruz. Hukuki süreci Cemal vekilim de başlattı ben de başlattım. Konunun takipçisi olacağım" diye konuştu.

ERMAN TOROĞLU NE DEMİŞTİ?
Toroğlu, Gaziantep Futbol Kulübü teknik direktörü Marius Sumudica’yı eleştirirken “O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik. Affedersin, çingenelik bu. Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor. Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim” demişti.

Etiketler Erman Toroğlu
Yorumlar