Anasayfa /  Güncel /  Gündem

AK Partili MKYK üyesinden bomba 'erken seçim' çağrısı!

Muhalefetin erken seçim çağrısına AK Partili isim de katıldı. AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması talebini yenileyerek erken seçim çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'erken seçim' iddialarını reddetti.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2022 19:37

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, son günlerde yapılan anket sonuçlarına değinerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istedi. Tayyar, erken seçim talebini yeniledi.

Tayyar, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Daha önce davet etmiştik, tekrar edelim. CHP’deki anketler, Kılıçdaroğlu’nun 7-8 puan önde olduğunu gösteriyormuş, Fırsat bu fırsat. Kaldı ki muhalefet daha iyisini bulamaz. Kılıçdaroğlu aday olmalı, bu yoğun talebi geri çevirmemelidir. Ha gayret. Dört gözle bekliyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDEOĞAN NE DEDİ?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kasım ayında erken seçime gidileceğine dair iddiaları kesin bir dille reddettiğini yazdı.

Selvi, muhalefetin erkem seçim olmasını beklediği kasım ayında seçim konusunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sorduğunu ve "erken seçim yok" yanıtı aldığını söyledi.

Selvi, bugün yayımlanan "Erdoğan kasımda erken seçim için ne dedi?" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan gezisi dönüşü veda ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefetin kasımda erken seçim iddialarını sordum.

Hiç duraksamadan cevap verdi. Çok kesin ve net konuştu. 'Seçimler zamanında yapılacak. 2023 haziranında' dedi.

Ardından ekledi, 'İnşallah hayırlı olacak'.

Erdoğan’a bu soruyu yöneltmeden birkaç gün önce, kasımda erken seçim konusunu AK Parti yetkililerinden biriyle konuşmuştum.

'Cumhurbaşkanımız erken seçim konusunda en ufak bir sinyal bile vermiyor. Seçimler 2023 haziranında' demişti."

Yorumlar