Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti'de Ali Babacan sürprizi! Ali Babacan'ın ismi bu kez o önemli koltuk için gündemde!

Seçimler yaklaşırken, partilerin ne yapacağı, hangi adayları nereden göstereceği de merak ediliyor.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2018 01:03

Yerel seçim için, bugünkü köşesinde AK Parti'nin öne çıkan adaylarını yazan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin fikir vermesi açısından önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin, ilçeleri ince eleyip sık dokuduğunu belirten Selvi, "Şurası kesin ki Erdoğan kazanabileceği adaylarla seçime girecek. Yerel seçimlerde AK Parti’nin bir avantajı da bakanlar. İstanbul için Başbakan Binali Yıldırım konuşuluyor, Ankara için de bazı bakanların üzerinde duruluyor. Spekülasyona girmek istemem ama Ali Babacan, Jülide Sarıeroğlu, Süleyman Soylu konuşulan isimler arasında yer alıyor." dedi.

Selvi, AK Parti'de İstanbul adaylığı için Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşulduğunu ifade ederken, Ankara için ise, "Bazı bakanların üzerinde duruluyor. Spekülasyona girmek istemem ama Ali Babacan, Jülide Sarıeroğlu, Süleyman Soylu konuşulan isimler arasında yer alıyor" diye belirtti.

Selvi yazısına şu şekilde devam etti:

"İstanbul ve Ankara seçimleri AK Parti ile CHP arasında geçecek. İstanbul’da son gelen anket AK Parti’yi rahatlattı. Şimdilik sadece bunu söyleyebilirim. İstanbul’da HDP kilit parti konumunda. HDP’nin oyunun ne kadarı CHP’ye gidecek, AK Parti ne kadarını alabilecek? Saadet Partisi şimdiye kadar AK Parti açısından önemliydi ama bu seçimde CHP’nin de ilgi alanında. Ankara’da MHP, kilit parti olma özelliğini koruyor. Tabii bir de İYİ Parti faktörü var. Meral Akşener’in ilk seçim sınavı olacak.

Yerel seçimler AK Parti-MHP ittifakı için önemli bir test olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘gönül ittifakı’nın gerçekleşeceği görüşünde. Yerel seçimlerde asıl muhalefetin ittifaka ihtiyacı var. Muhalefet farkında değil ama yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir prova olacak."

Abdulkadir Selvi'nin yazını tamamı için TlKLAYIN

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/erken-secim-lobisi-ve-putin-ziyareti-40793741






Etiketler Ali Babacan
Yorumlar