Anasayfa /  Politika /  Ak parti

'Rakamlar güven ve istikrar ortamının göstergesi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Bugün açıklanan ilk çeyrek ekonomik büyüme ve 8 Haziran'da açıklanan sanayi üretimi rakamları, Türkiye ekonomisinin yakaladığı güven ve istikrar ortamının göstergesidir." dedi.

Abone ol
Abone ol 13 Haziran 2017 13:47

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bugün açıklanan ilk çeyrek ekonomik büyüme ve 8 Haziran Perşembe günü açıklanan sanayi üretimi rakamları, Türkiye ekonomisinin yakaladığı güven ve istikrar ortamının göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, ilk çeyrekte Türkiye ekonomisinin yüzde 5 büyümesinin, sanayi ve imalat sektörlerinde ortaya çıkan yüksek büyüme rakamlarının, gelecek dönem için de önemli göstergeler olduğuna dikkati çekti.

AK Parti tarafından belirlenen politikalar dahilinde ortaya konan ekonomi ve üretim reformlarının çıktılarını vermeye başladığına işaret eden Dağ, "Bununla birlikte sanayi büyüme rakamları, önceki dönemlere göre önemli bir artış kaydetmiştir." ifadelerini kullandı.

Dağ, "Bugün açıklanan ilk çeyrek ekonomik büyüme rakamları ve 8 Haziran Perşembe günü açıklanan sanayi üretimi rakamları, Türkiye ekonomisinin yakaladığı güven ve istikrar ortamının göstergesidir." değerlendirmesini yaptı.

Nisan ayında yüzde 4’lük bir artış beklentisi olmasına karşın sanayi üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 6,7 artmasının ve ekonomik büyüme rakamlarının, atılım döneminde bulunan AK Parti için bir mihenk taşı olarak değerlendirilebileceğini belirten Dağ, gelecek dönemde de Ar-Ge yatırımlarını güçlendirecek, yenilikçi, yerli ve milli çözümlerin sayısını artırmayı hedefleyen şirketler ile iş birliği içinde sanayi teknolojisi üretimlerinin daha etkili hale getirilmesinin yakından takipçisi olacaklarını kaydetti.

Ortaya çıkan tablonun, AK Parti'nin içinde olduğu yeni dönemin ve milli sanayinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların kodlarını yansıttığının altını çizen Dağ, imalat sanayi faaliyetlerini desteklemek adına atılan adımların büyüme üzerindeki olumlu etkisinin yılın birinci çeyreğinde olduğu gibi ikinci çeyreğinde de hissedileceğini ve büyümenin ikinci çeyrek itibarıyla hız kazanacağını ifade etti.


Etiketler istikrar ortamı
Yorumlar