Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Kalın'dan Trump'a yanıt: PYD ile savaşmaya devam edeceğiz

Dünya basını, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye ilişkin mesajlarını takip ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Trump'a yanıtı gecikmedi.

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2019 05:40

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdit içeren açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın cevabı gecikmedi. Kalın, Trump'ın Twitter üzerindeki açıklamalarını alıntılayarak ciddi mesajlar verdi.

"Bay Trump Suriyeli Kürtleri ABD terörist listesinde bulunan PKK ve Suriye şubesi PYD / YPG ile eşitlemek ölümcül bir hata." diyen Kalın, "Türkiye, Kürtlere değil teröristlere karşı savaşıyor. Kürtleri ve diğer Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

"Teröristler ortaklarınız ve müttefikleriniz olamazlar. Türkiye, ABD’nin stratejik ortaklığımızı onurlandırmasını beklemektedir ve terör propagandasının gölgelenmesini istememektedir." diyerek ABD'nin PYD/YPG terör örgütüne olan desteğini eleştiren Kalın, "DAESH, PKK, PYD ve YPG arasında fark yoktur. Hepsine karşı savaşmaya devam edeceğiz." diyerek Türkiye'nin kararlılığını ilan etti. 

Karşılıklı açıklamaların ardından Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik hazırlık içerisinde olduğu operasyonun hangi yönde ilerleyeceği, önemli bir soru işareti olarak gündemin ilk sırasında yer alıyor. 


Yorumlar