Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad'a tepki: Katil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte 6. Bakanlar Konferası açılışında konuşuyor. Erdoğan düzensiz göçlerle ilgili konuştu, bunun üzerinden siyaset yürütmenin doğru olmadığını söyledi.

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2019 22:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki iç savaşla ilgili olarak bir kez daha "Katil Esad" dedi, Türkiye'nin varil bombaları nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Erdoğan, Budapeşte 6. Bakanlar Konferası açılışında konuşuyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Hele hele bu insanların dramları üzerinden siyaset yapmak, toplumdaki önyargıları kaşıyarak siyasi rant peşine düşmek daha da utanç vericidir. Filistini açlıkta terbiye etmeye çalışmak 

siyaset malzemesi yapmak son derece yanlıştır. Tüm bunları çatışmaların ve düzensiz göçlerin uzağında bir cumhurbaşkanı olarak söylemiyorum. Bunları en fazla göçmeni ağırlayan bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak söylüyorum. Göç ve mülteciler konusunu sadece güvenlik olarak ele almak indirgemeci bir yaklaşım olacaktır.

Görünen ile suyun altında kalan kısmı yani asıl sorunlara odaklanmayız. Her yıl milyonlarca insanı evlerinden yurtlarından eden sorunlarla cesaretle yüzleşmeliyiz. Burada öncelikle şu tespiti yapmakta fayda görüyorum. Göç güvenlik boyutuda olan insanı ve siyasi bir meselesidir. Bu meselenin özünde adalet açığı ve empati eksikliği vardır. Dünyanın en zengin ile en fakir ülkelerini bellli belirsiz bir sınır ayırıyor. Bir tarafta insanlar lüks içerisinde yaşarken sınırın öte tarafında açlık kol geziyor.

Katil Esad'ın varil bombaları nedeniyle ülkelerini terketmek zorunda kaldılar. Bu nedenle Türkiye, evlerinden ayrılan 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyor."


Yorumlar