Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Bakan Soylu: Hırsızların da iflahını keseceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti-MHP İstişare Toplantısı'na katıldı. Bu ay sonu itibariyle 20 bin bekçinin tam anlamıyla hizmet vereceğini ifade eden Soylu, Türkiye genelindeki hırsızlık oranlarının azaldığına işaret etti.

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2019 23:06

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın şahdamarını kestiklerini söyleyerek bu milletin kimin kiminle olduğunu unutmadığını söyledi. Soylu, bu ay sonu itibariyle 20 bin bekçinin tam anlamıya düdüklerini öttüreceğini, kadroya 8 bin daha bekçi alınacağını ifade etti.

Süleyman Soylu, Ankara'da parti çalışmalarına katıldı. İçişleri Bakanlığı'ndaki işlerini tamamladıktan sonra alana çıktığını söyleyen Soylu, PKK'ya yönelik operasyonlarda örgütün şah damarının kesildiğini ifade etti. İşte Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

"Biz hafızamızı unutmuş olsaydık, yazıtlarımızı unutmuş olsaydık, devlet aklımız olmasaydı, 2200 yıllık devlet geleneğimiz olmasaydı bu ittifaka karşı böyle bir teyakkuzda olmazdık. Bu salonda bir araya gelip şu duruşu, şu güçlü duruşu sergilemezdik. 

Kimin ne yaptığını, kiminle kimin ne için bir araya geldiğini iş tuttuğunu anlamayan bir millet değiliz. Biz 1960 darbesini nasıl tezgahlandığını, 6-7 Eylül hadiselerinin nasıl ve kimler tarafından tezgahlandığını unutmadık. Biz Çorum olaylarını, biz Kahramanmaraş olaylarını ve yok yerine çekilen acıları unutmadık. Biz bu ülkede sağcı-solcu diye nasıl birbirine kırıldığını, kardeşin kardeşe pusu kurduğu hali unutmadık. Gençleri bir sağdan bir soldan diyerek astıklarını hiçbir zaman unutmadık. Darbe anayasalarını kimlerin dayattığını, darbe anayasalarıyla bu ülkede insanımızın ülkemizin gelişmesini engellediklerini unutmadık. Şimdi soruyorum size? Bunları unutmayan 15 Temmuz'u unutabilir mi? Bunları unutmayan 15 Temmuz gecesi size yeni bir anayasa yazacağız diyenleri unutabilir mi? Bunları unutmayanlar Yenikapı'ya kalben değil kerhen gelenleri unutabilir mi? Bunları unutmayan terörist cenazelerine gidenleri unutabilir mi? Yerli malı İHA'larımızdan rahatsız olanları, teröristte olsa niye vuruyorsunuz diyenleri unutabilir mi? 

"20 BİN BEKÇİ DÜDÜKLERİNİ ÖTTÜRECEK"

2017 yılında Ankara'da gündem gerçekleşen toplam hırsızlık 30-21 arasındaydı. Şimdi kaç biliyor musunuz? Günde 9-10... Şimdi Ankara'da bin bekçi var. Cumhurbaşkanımız, Süleyman ben vatandaşımız yatarken bekçi düdüğünü duysun istiyorum dedi. Şu anda bu ayın sonu itibariyle Türkiye genelinde 20 bin bekçi düdüklerini tam anlamıyla öttürecek. Yetmez arkadaşlarımız çalışma yapıyor 8 bin bekçi daha alacağız. Şimdi geçen gün Ankara'da çalışıyorum. İçişleri Bakanlığı'na gidip işlerimi yaptıktan sonra doğru sahaya dönüyorum. Geçtiğimiz gün tüm Türkiye'de asayiş müdürlerini topladım. Hedef verdik kendilerine. Ankara'da 9-10 olan hırsızlık oranını önümüzdeki 31 Aralık'ta 6 rakamını göreceğim. Yani yüzde 30-40 düşecek bu rakam. İstanbul'da 57 olan rakam ise 40'a düşürülecek. Böyle çalışıyoruz. Sadece bunda değil yakalamalarda da yüzde 38'den yüzde 45'e yükselttik. 

"HIRSIZLARIN DA İFLAHINI KESECEĞİZ"

Ciddi bir çalışma yapıyoruz. Sadece PKK'nın değil, sadece Amerika'nın uşağı Pensilvanya'nın uşağının değil, sadece DEAŞ'ın değil bilesiniz ki hırsızların da iflahını keseceğiz, hırsızlarında! Bakın herkesin ayağına basıyoruz değil mi? Bizim bir tek gücümüz var. Bazen çok sert söylemler ortaya koyuyoruz. Bu bizim kendi karakterimizden değil. Bunu bize sağlayan sizin verdiği oylar ve sizlerin ortaya koyduğu iradedir. Yoksa 17-25'de bizim paspasımızı çıkarırlardı. Yoksa millet iradesine sahip çıkmasaydı tanklarla ülkemizde binlerce, onbinlerce insanı ezip geçerlerdi. Onun için 31 Mart bizim için önemlidir. Öyle bir kampanya yapalım ki Çankaya Çankaya olalı böyle bir kampanya görmemiş olsun. "


Yorumlar