Anasayfa /  Güncel /  Gündem

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK toplantısı sonrası açıklama

AK Parti MYK toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulunuyor.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2022 18:15

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda Rusya-Ukrayna savaşı, bölgedeki son durum ve Türkiye'nin diplomasi girişimlerinin ele alınması bekleniyor.

Çelik'in açıklamaları:

18–24 Mart Yaşlılar Haftası. Pandemi döneminde yaşlılarımız çok sıkıntı çektiler, devletimiz tüm imkanlarıyla yanlarında olmaya çalıştı. Hükümetimiz pek çok projeyi hayata geçirdi. Geçmişimizle geleceğimiz arasındaki hikmetli köprüleri onlar sayesinde kuruyoruz. Hükümetimiz tarafından hazırlanan yaşlanma vizyon belgesi, yaşlılarımızın haklarının garanti altına alınması bakımından yol göstericidir. 

İskeçe'de bulunan Osmanlı dönemi mezarlığına dönük bir eylem oldu. Bu çerçevede Yunanistan makamlarının Osmanlı eserlerine dönük, Müslüman Türk toplumuna dönük eylemler karşısında hassas olmasını bir kez daha ifade ediyoruz. 

"EN BÜYÜK ARZUMUZ KALICI ATEŞKES VE BARIŞ ANLAŞMASININ İMZALANMASI"

Önümüzdeki günlerde Hollanda Başbakanı Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanımızın Brüksel ziyareti gerçekleşecek. 24 Şubat-17 Mart arasında 35 liderle 38 görüşme gerçekleştirdi sayın Cumhurbaşkanımız. Türkiye'nin Montrö uygulama kararlılığı, diplomatik kararlılığı konusundaki iradesi herkes tarafından takdir edilen bir durumda. En büyük arzumuz kalıcı ateşkes ve barış anlaşmasının imzalanması. Sayın Putin ve Zelenski'nin bir araya gelmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın NATO Zirvesi görüşmeleri süreci belirleme konusunda kritik olacaktır. 

Yorumlar