Anasayfa /  Politika

AK Parti adayları açıklandı - Son dakika (Yerel Seçim 2019) Sivas

2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin 20 ildeki belediye başkan adayları belli oluyor. İşte AK Parti Sivas belediye başkan adayı...

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2018 13:17

AK Parti yerel seçimlerde belediye başkan adayları açıklandı mı? İşte son dakika yerel seçim 2019 belediye başkan adayları (Sivas) canlı izle

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı: Hilmi Bilgin

İŞTE AK PARTİ 20 İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI (TÜM LİSTE) - TIKLA

HİLMİ BİLGİN KİMDİR

Hilmi Bilgin, 1972 yılında Sivas Alacahan'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas'ta tamamlayan siyasetçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu. Bir süre Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak çalışmasını ardından, 2003 yılında istifa ederek serbest avukatlık yapmaya başladı.

Bilgin, öğrencilik ve iş hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde görev aldı. Sivas Belediye Başkan Adayı, Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ve Sivas Barosu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalarda bulundu.

Hilmi Bilgin'in siyasi hayatı

24. Dönem Sivas Milletvekili olarak görev yapan Bilgin, bu süre içerisinde Anayasa Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. Şuan Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı görevine devam eden siyasetçi, 25. dönemde tekrar Sivas Milletvekili adayı oldu. 2019 Yerel Seçimlerinde de AK Parti'den Sivas Büyükşehir Belediyesi için seçilen isim oldu.






Yorumlar