Anasayfa /  Magazin

Aile dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ'un okuduğu Bize Bağlı şiiri izleyiciden tam not aldı

Aili dizisinin son bölümün Aslan'nın Devine okuduğu Bize Bağlı şiiri izleyiciden tam not alırken şiirin kime cait olduğu merak konusu oldu. Kıvanç Tatlıtuğ'un okuduğu Bize Bağlı şiiri sosyal medyada en çok konuşulan sahne oldu.

Abone ol
Abone ol 21 Ekim 2023 04:51

İkinci sezonu ile Show TV ekranlarına her salı akşam gelen Aile dizisi izeyiciyi ekran kitlemeye devam ediyor. Aile dizisinde Aslan bir taraftan geniş ailesini bir arada tutmaya ve ailenin reisi olmaya çalışırken, bir yanda da Devin ile kendi çekirdek ailesini kurma mücalesini veriyor. 

Aslan bir yandan abisinin ihaneti ile mücadele ederken, bir taraftan annesi ve amcasını arkasından çevridikleri dolaplarla mücadele ederken, bir taraftan zor zamanlar geçiren kız kardeşinin hayatını düzeltmeye çalışıyor. Ailenin düşmanları bir yanda ailenin içindeki sorunlarla mücadele eden Aslan, aralarında derin ayrılık rüzgarları esen Devin'i kaybetmemek için mücadele ediyor.

İki ateş arasında savrulan Aslan, son bölümde çocukluğunda yaşadıkları acıları Devin'e alatırken duygularını bir şiirle dile getiriyor. Aslan'n Melih Cevdet Anday'ın Bize Bağlı şirirni okuduğu sane izleyiciden tam not aldı.

İşte Aslan'n Melih Cevdet Anday'ın Bize Bağlı şiiri

Bu akşam da gönlümüzce bitmediyse gün
Suçun yarısı bizim yarısı günün
Sanki yapının tuğlası bizsek harcı o
Onun da iyi olması lazım
Onun da aklı kalbi namusu
Ya masmavi aydınlık ferah
Ya dikenli huzursuz bir uykusu
Gününü gün etmekten korkması lazım.

Bu akşam da gönlümüzce bitmediyse gün
Demek tümü bizim omuzlarımızda yükün
Gelin buna bir çare bulalım
Bunca olduğumuz gayrı yetmiyor
Yarın daha iyi adam olalım
Yarın daha sağlam daha akıllı
Yarın daha sevdalı daha haklı
Günün bize bağlı olduğunu bilelim.

Yorumlar