Anasayfa /  Ekonomi

Aile Destek Paketi Programı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

2023 Nisan ayı Aile Destek Programı ödemeleri için gözler Bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrildi. Destek programından yararlanmak isteyen vatandaşlar "Aile Destek Paketi Programı ödemeleri yattı mı, ne zaman ayın kaçında yatacak?" sorularını araştırmaya başladı. Peki Nisan ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak?

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2023 10:10

Aile Destek Paketi nisan ayı ödemelerine ilişkin sorgulamalar hızla devam ediyor. Hanede kişi başına düşen gelir durumuna göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişen Aile Destek Programı ödeme tarihleri için gözler gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. İşte Aile Destek Paketi ödeme tarihleri ve başvuru detaylarına ilişkin detaylar..

Nisan ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

2023 Nisan ayı Aile Destek Paketi ödemeleri henüz hesaplara yatmadı. Ödemelerin ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklaması doğrultusunda Aile Destek Programı kapsamında Mart ayı ödemeleri 9 Mart'ta başlamıştı. Bu ayın ödemelerinin de bu hafta içerisinde başlaması bekleniyor.

 2023 aile destek programı ödemeleri ne kadar?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. 

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

 

Aile destek programı başvuru şartları

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Aile destek programı başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorumlar