Anasayfa /  Politika

Ahmet Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, "Tek başına iktidar olmanın bütün gereklerini yaparak seçime gireceğiz. Şu veya bu partiye, ittifaka eklemlenmek için gelmedik biz" dedi.

Abone ol
Abone ol 01 Temmuz 2021 23:23

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlığı binasının açılış törenine katılmak üzere Çorum'a geldi.

Davutoğlu, kentteki bir konakta düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin seçimlerde hangi ittifakta yer alacakları konusundaki sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Varsayımlar üzerine siyaset yapılmaz. Biz kendi doğrularımızı söyleyeceğiz. Halka anlatacağız, tekrar tekrar anlatacağız. Yeni bir partiyiz, örgütleneceğiz. Seçim sathı mailine geldiğimizde, tek başına iktidar olmanın bütün gereklerini yaparak seçime gireceğiz. Seçim şartları yeni bir durum gerektirirse, onu o zaman düşünürüz ama şu veya bu partiye, ittifaka eklemlenmek için gelmedik biz. Herhangi bir makama bir kişiyi getirmek için de gelmedik. Ben de dahil. Yoksa o makamı bırakmazdım ben. Önce halkın sözcüsü olacağız, o halkı örgütleyeceğiz, teşkilatlarımızı güçlendireceğiz."

 

Etiketler Ahmet Davutoğlu
Yorumlar