Anasayfa /  Güncel

Leyla Aydemir'in katili zanlısı yakalandı! Kasten öldürme suçundan tutuklandı!

Ağrı’da 18 gündür kayıp olan 4 yaşındaki Leyla Aydemir acımasızca katledildi. Peki, cinayete kurban giderek tüm Türkiye’yi derin bir yasa boğan minik Leyla neden öldü? Köyden 2 kilometre uzaklıktaki dere kenarında küçücük cansız bedenine ulaşılarak herkesi derinden etkileyen kayıp Leyla’nın katili yakalandı mı?

Abone ol
Abone ol 19 Temmuz 2018 16:09

22 Haziran tarihinde Ankara'da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cinsel istismar ve cinayet suçuna kurban gitmesinin tüm Türkiye'yi dehşete sürüklemesinin ardından; Ağrı'da, Ramazan Bayramı'nın 1.günü kaybolarak 18 gündür büyük bir titizlikle arama-kurtarma çalışmaları devam eden 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in minicik cansız bedenine ulaşılması derinden sarstı. Ailesi ile birlikte bayram ziyareti nedeniyle dedesinin Ağrı'daki Bezirhane köyüne giden küçücük Leyla, kaybolduğu köyden yaklaşık 2 kilometre mesafede yer alan Kurudere mevkiinde dere yatağında yüzüstü olarak suya atılmış vaziyette bulundu. Peki, acımasızca katledilen cansız bedeni ot biçmek için giden bir köylü tarafından bulunan Leyla Aydemir neden öldü? Ekipler tarafından ilk belirlemelere göre vücudunda darp izlerinin olduğu tespit edilen Leyla'ya ne oldu?  

MİNİK CANINA KIYILAN LEYLA AYDEMİR'İN ÖLÜM NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!

Ağrı Valisi Süleyman Elban tarafından gerçekleştirilen açıklamalar doğrultusunda Leyla Aydemir’in ölüm nedeni ortaya çıktı. Süleyman Elban ölüm nedeni ile ilgili olarak; "Ölüm nedeni çocuğun 8-10 aç bırakılması. Herhangi darp veya yaralanma izi mevcut değil. Bir vahşi hayvan tarafından yaralama da söz konusu değil. Çocukla ilgili herhangi bir istismar veya tecavüz emaresi yoktur. Kaçırılma şüphesi var" şeklinde ifadelere yer verdi.

Leyla cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturmada önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Gözaltına alınan kişinin, Osmaniye'den Bezirhane köyüne gelen ve kendisinin  ‘’medyum’’, ‘’cinci hoca’’ olduğunu öne süren bayan olduğunun bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan bayan, savcılık sorgusunun akabinde salıverildi.

ACIMASIZCA KATLEDİLEN MİNİK LEYLA AYDEMİR'E NE OLDU?

Ağrı Valiliği tarafından, Ağrı’nın Bezirhane köyünde kaybolduktan arama-kurtarma çalışmalarından 18 gün sonra minicik cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir hakkında Twitter hesabı üzerinden açıklama gerçekleştirdi. Kayıp Leyla ile ilgili yapılan açıklamalar doğrultusunda, "15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan Leyla Aydemir kızımız bugün saat 18.45 sıralarında köy merkezine 3 kilometre uzaklıkta dere yatağı içerisinde maalesef cesedine ulaşılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Başımız sağ olsun" şeklinde ifadelere yer verildi.

Öte yandan Leyla Aydemir’in yürekleri dağlayan cansız bedenine ulaşılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Ağrı’da kaybolan ve 18 gündür arama-kurtarma çalışmaları devam eden Leyla Aydemir’in cesedinin bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak soruşturmanın halen sürdüğünün bilgisi aktarıldı. Leyla'nın cesedinin bulunduğu noktanın daha önce defalarca arandığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları kaydetti;  "İlk belirlemelere göre bir tecavüz yok. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim söz konusu ama bunların hepsi otopsi sonucu, yapılacak çalışmalar sonucu belirlenecek. Ailenin başı sağolsun, ülkemizin başı sağolsun. Olayın hem kriminal boyutu hem de diğer boyutunu arkadaşlarımız takip ediyorlar. Çok ufak bir darp işareti var. Bu darp mıdır, değil midir; herhangi bir çarpma sonucu mu oluşmuş, otopsi sonucu belli olacak." şeklinde ifadelere yer verildi.

KAYIP LEYLA AYDEMİR’İN DEDESİ ZEKİ AYDEMİR’DEN YÜREK BURKAN AÇIKLAMALAR…

Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, Demirören Haber Ajansı’na (DHA), cinayete kurban giden küçücük Leyla hakkında yürek burkan açıklamalar gerçekleştirerek; "Torunumu bugün ot biçmek için bölgeye giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin" şeklinde ifadelere yer verdi.

LEYLA AYDEMİR’İN BULUNMASI İÇİN HUMMALI BİR ARAMA-KURTARMA SÜRECİNDEN GEÇİLDİ…

4 yaşındaki Leyla’nın kaybolmasının ardından Valilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamalar doğrultusunda, "Kent merkezi ve ilçelerdeki tüm Mobese kameralarının incelendi. Merkez ve ilçelerdeki tüm Mobese kayıtlarına bakılmıştır. Köyde kayıp olan çocuğun düşebileceği su birikintileri ve artezyen kuyuları vidanjörler aracılığıyla boşaltılarak arama yapılmıştır. Ayrıca köyde bulunan yüksek otlar kesilerek daha detaylı arama yapılması sağlanmıştır. Olay bölgesine daha geniş ve kapsamlı arama yapmak maksadı ile arama köpekleri ve havadan Drone ile köy ve civarında arazi taraması yapılmıştır. Emniyet Müdürlüğü Balık Adam Ekibi su birikintileri ve dere yataklarının aranması sağlanmıştır" sözlerine yer verildi.

Minik Leyla için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına, güvenlik korucuları, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, UMKE, STK’lar, Jandarma Özel Harekât ekipleriyle kadavra arama köpekleri de katıldı.

MİNİK LEYLA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Minik Leyla hakkında gelen ihbar üzerine kısa bir zaman içerisinde olay yerine giden jandarma ekibi, ilk etapta çevrede önlem aldı. Ekipler tarafından köye giriş çıkışları kapatıldı. Küçücük Leyla'nın bulunduğu yere kimseyi yaklaştırmayan jandarma ekibi, olay yerinde gerekli inceleme başlatarak delil aradı. Bununla birlikte Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca gördünya evine girdirilen 2 savcı da, bölgeye gelerek inceleme başlattı. Leyla Aydemir'in cansız bedeni, otopsi yapılmak için Ağrı Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Acı haberi alan Leyla'nın ailesi, sinir krizi geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Cenazesinin hastaneye getirilmesinin akabinde yakınları ve çok sayıda vatandaş hastaneye akın etti.

4 yaşındaki Leyla Aydemir, Ağrı'nın Bezirhane köyünde sabahın erken saatlerinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Babası Nihat Aydemir’in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine küçük Leyla Aydemir’in sabah defnedildiği ifade edildi.

LEYLA AYDEMİR'İN ELBİSELERİ BULUNDU! MİNİK LEYLA'NIN ELBİSESİ NEREDE BULUNDU?

Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir tarafından cansız vaziyette bulunan minik Leyla’nın elbiselerinin 200 metre uzaklıkta bulunduğunu belirterek; "Leyla arama kurtarma çalışmalarının 18’inci günüde bulundu. Çalışmalar kapsamında jandarma, korucu ve AFAD ekipleri çok çalıştılar, bulamadılar. Defnedildikten bir hafta sonrada elbiseleri bulundu. Bizim bir akraba tarlayı biçerken Leyla’ya ait penyeyi buluyor. Diğer elbiseleri de jandarma tarlayı ararken külotlu çorabı bulundu. Olay yeri inceleme ekibi geldi. AFAD ve jandarmada geldi. Penyeyi buldular. Daha sonra köye doğru arama yapacaklardı bu sırada Leyla’ya ait diğer elbiseler tarla içerisinde bulundu. Drone bulamadı. Jandarma buldu. Leyla’nın elbiseleri cesedin bulunduğu alana 200 metre uzaklıkta bulundu" şeklinde ifadelere yer verdi.

LEYLA'NIN MUSKA VE TOKASI BULUNDU MU? LEYLA'NIN KATİLİ YAKALANDI MI?

Minik Leyla'nın gözyaşları içerisinde toprağa verilmesinin ardından Jandarma Komutanlığı ve AFAD (Afet ve Acil Durum Başkanlığı) ekipleri tarafından, Leyla Aydemir'in elbiselerinin bulunduğu tarlada pembe renkli saç tokası ve muskasının da bulunması adına karış karış arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. Leyla'nın saç tokası ve muskasıyla ilgili şu an için henüz bir ipucuya ulaşamayan arama-kurtarma ekipleri bulununcaya dek çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Leyla Aydemir'in katilinin bulunmasına ilişkin didik didik iz aramayı hız kesmeden sürdürülen davada büyük gelişme yaşandı. Leyla Aydemir vakasında yürütülen soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınan babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir, çıkarıldığı mahkeme tarafından ''kasten öldürme'' suçundan tutuklu yargılanarak ceza evine sevk edildi.

Tutuklama olayının ardından baba Nihat Aydemir İHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, “Dosyada gizlilik kararı var. Ne olduğunu bu kişinin hangi delillerle tutuklandığını bilmiyoruz. Resmi açıklamanın yapılmasını bekliyordum. Resmi açıklama yapıldıktan sonra gereken açıklamayı bende yapacağım. Kimseyi suçlamamız yersiz olur.” dedi.




Yorumlar