Anasayfa /  Güncel

Adıyaman’da tütün eylemlerine katılanların evine baskın!

Adıyaman'da tütün satışına getirilen yasak sonrası protesto eylemlerine katıldığı ileri sürülen bazı kişiler polis ve jandarma tarafından evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alındı.

Abone ol
Abone ol 09 Temmuz 2021 15:24

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın “yetki belgesi” almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklanmasına karşı Adıyaman ve ilçelerinde düzenlenen protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle çok sayıda tütün üreticisi gözaltına alındı.

Jandarma ve polis tarafından düzenlenen şafak operasyonunda bazı iddialara göre yaklaşık 20 kişi bazı iddialara göre ise yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldükleri öğrenildi. Kentin farklı noktalarına ise, zırhlı araçlar ile birlikte çok sayıda asker konumlandırıldı.

Adıyaman’ın yerel Fırat Gerger gazetesi, Adıyaman il merkezindeki tütün pazarında da gergin bekleyişin sürdüğünü ve çevre illerden Adıyaman'a takviye ekipler gönderildiğini duyurdu.

 

"GÖZALTINDAKİ TÜTÜNCÜLERİ SERBEST BIRAKIN"

Gözaltıları sosyal medya hesabından duyuran CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Tütündeki yasağı kaldıracağına, diyalog ile tütüncünün sorununa çare bulacağına, emeğe saygı göstereceğine her zamanki gibi AKP hükümeti baskıya, zorbalığa başvurdu. Adıyamanlı tütüncüye yönelik operasyonu derhal durdurun ve gözaltındaki tütüncüleri serbest bırakın” çağrısında bulundu.

Öte yandan yetki belgesi şartının içerisinde yer aldığı Torba Yasa’nın bugün Meclis’te görüşülmesi bekleniyor. 

Yorumlar