Anasayfa /  Medya

Adım Farah dizisi konusu ne, oyuncuları kimler?

1 Mart'ta FOX TV ekranlarında yayınlamaya başlayan ve başrollerinde Engin Akyürek ve Demet Özdemir'in bulunduğu Adım Farah dizisi merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2023 13:00

1 Mart'ta FOX TV ekranlarında yayınlamaya başlayan ve başrollerinde Engin Akyürek ve Demet Özdemir'in bulunduğu Adım Farah dizisi merak konusu oldu. İşte detaylar...

Adım Farah dizisi 2 gün önce başladı. 1 Mart tarihinde ekranlara "merhaba" diyen dizi; ülkesinden kaçmak durumunda kalan ve yasa dışı olarak oğluyla beraber hayatta kalma mücadelesi veren Farah'ın (Demet Özdemir) istemeden bir cinayete şahit olması ve aynı gece tanıştığı Tahir Lekesiz (Engin Akyürek) ile kesişen hayatlarını konu alacak.

ADIM FARAH DİZİSİNİN KONUSUNA DAİR AYRINTILAR

Farah (Demet Özdemir), 28 yaşında İran asıllı bir kadındır. 6 sene önce İran'dan Fransa'ya kaçarken İstanbul'da durmak zorunda kalır çünkü hamile olduğunu öğrenmiştir. Kaçak şekilde burada yaşamaya başlar. Üstelik, oğlu Kerimşah' (Rastin Pakhanad)'ın nadir görülen bir hastalığı vardır. Bağışıklık sistemi doğuştan çok düşük olduğundan, Kerimşah hastalıklara açıktır. Bu sebeple steril bir ortamda yaşamak zorundadır. Tıp eğitimi almış olmasına rağmen, Farah kaçak şekilde İstanbul'da temizlikçi olarak çalışmaktadır. Farah'ın hayattaki gayesi oğlu Kerimşah'ın sağlığına kavuşması ve normal çocuklar gibi bir yaşamı olabilmesidir. Bir an evvel para biriktirip oğlunun tedavisini tamamlayıp yeniden Fransa'ya gidecektir.

Ancak Farah'ın yaşamı bir gecede alt üst olur. Temizliğe gittiği bir mekânda mafyanın işlediği bir cinayeti görür ve Tahir Lekesiz (Engin Akyürek) ile tanışır. Farah, canı pahasına olay yerini hiçbir iz kalmayacak şekilde temizler. Fakat cinayetin görgü tanığı olduğu için mafya öldürülmesini ister ve bu görev Tahir'e verilir. Tahir, mafya lideriyle beraber büyümüş, kimsesiz, yalnız bir adamdır. Ölen kişinin polis olduğu ortaya çıkınca Farah için işler daha da içinden çıkılmaz duruma gelir. Bir taraftan da polis Mehmet (Fırat Tanış) tarafından sıkıştırılmaktadır.

Tahir ve Farah bu ölüm kalım belirsizliğinde önüne geçemedikleri duygularıyla da sınanacaklardır.

ADIM FARAH DİZİSİ OYUNCULARI

Adım Farah dizisi; Engin Akyürek ve Demet Özdemir’in dışında; Fırat Tanış, Senan Kara, Lale Başar, Oktay Çubuk ve Mustafa Avkıran ve Ali Sürmeli gibi birbirinden güçlü isimleri de izleyici ile buluşturacak.

ADIM FARAH 1. BÖLÜM ÖZETİ

İran'dan kaçıp, hamile olduğunu öğrenmesiyle İstanbul'da kalmak zorunda kalan Farah; asıl mesleği olan cerrahlık yapmayıp temizlik işçisi olarak çalışmaya başlar. Doğuştan balon hastalığı olarak bilinen PİY rahatsızlığına sahip olan oğlu Kerimşah'a hem annelik hem de doktorluk yapmayı başaran Farah'ın; oğlu ve oğlunun tedavisi için yapamayacağı şey yoktur.

Bir gece, temizlik yaptığı bir mekanda, istemeden gördüğü trajik olay vesilesi ile Tahir Lekesiz ile karşı karşıya gelir. Tahir; yasadışı işlerle uğraşan bir aile şirketinin tepe elemanlarından biridir ve yaşamını kurtarmış, küçük yaşta onu yanına alıp yetiştirmiş patronuna sadakatle bağlı bir adamdır. Fakat o gece kendini ilk kez beklemediği bir durumda bulur.

Farah susmak ya da adaleti sağlamak için konuşmak arasında bocalarken, Tahir ise hayatında ilk kez masum bir kadın ve çocuğun kaderiyle ilgili karar vermek zorundadır.

Yorumlar