Anasayfa /  Güncel

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son dakika AFAD açıklamasına göre, Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre, can kaybı veya yaralanma rapor edilmedi. Aynı bölgede saat 10.57'de ise merkez üssü Kozan olan 4,4 büyüklüğünde başka bir deprem daha yaşandı.

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2023 11:50

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD'ın internet sitesine göre, Adana'nın Kozan ilçesinde merkez üssü olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin derinliği 11,27 kilometre olarak tespit edildi. Saat 08.44'te gerçekleşen deprem, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi. Şu ana kadar can kaybı veya yaralanan olmadığı bildiriliyor.

Kozan'da bazı binaların duvarları deprem nedeniyle yıkıldı ve kaya parçaları evlere zarar verdi. Kozan-Feke kara yolu da kopan kayalar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ayrıca, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde deprem nedeniyle panik yaşayan iki kişi balkondan atlayarak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Adana Valisi Süleyman Elban, can ve mal kaybına dair herhangi bir ihbar olmadığını belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Kozan'da sadece birkaç ahırın zarar gördüğünü açıkladı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, olumsuz bir durum olmadığını ve saha taramalarının devam ettiğini ifade etti. Depremin ardından Kozan'da 17 artçı deprem meydana geldi ve en büyüğü 4.4 büyüklüğündeydi. Olayla ilgili güncel bilgileri takip etmek önemlidir.

Etiketler deprem adana
Yorumlar