Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

Adana, Balıkesir peş peşe korkutan depremler! Son dakika depremler!

Adana'da meydana gelen depremin ardından Balıkesir de 3.8 büyüklüğünde depremle sarsıldı. AFAD depremin merkez üssünü Bigadiç ilçesi olarak açıkladı.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2023 00:46

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan bilgilere göre, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, saat 22.44'te yaşandı. AFAD depremin derinliğini 6.92 kilometre olarak açıkladı.

Depremin merkez üssü Bigadiç ilçesi olarak belirtildi. Deprem hem çevre ilçelerden hem de illerden hissedildi.

Kandilli Rasathanesi de 21:39'da Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

Depremin derinliği 5 kilometre olarak açıklandı.

1898 Balıkesir depremi, 29 Ocak 1898 tarihinde saat 11.30'da (8.30 UTC) Balıkesir'de meydana gelen bir depremdir. Halk, 7,0 Mw  büyüklüğündeki depremden birkaç saat önce yaşanan öncü depremlerde dışarı kaçtığı için can kaybının az olduğu (500 civarı) tahmin edilmektedir. Osmanlı kayıtlarına göre kentteki 11.000 binadan sadece 51 bina depremden etkilenmemiştir. Şehir merkezi ve çevre yerleşmelerde toplam 53.000 kişi depremden etkilenmiştir.

SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri de aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

KANDİLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar