Anasayfa /  Güncel

ABD'deki Türk doktordan Türkiye ile ilgili dikkat çeken sözler !

ABD'de yaşamını sürdüren Türk doktor Talha Kutlu koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'nin başarısı ile ilgili övgü dolu sözlerden bahsetti. İşte Türk doktor Kutlu'nun açıklamaları...

Abone ol
Abone ol 19 Nisan 2020 19:50

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını ile mücadele tüm dünyada sürüyor.

ABD'nin Batı Virjinya eyaletinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan doktor Talha Kutlu, Türkiye'nin koronavirüs pandemisindeki başarısı ve İstanbul'u hala bekleyen büyük tehlike ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"İSTATİKLER ORTADA"

Doktor Kutlu, "Ben Türkiye'yi yönetim anlamında başarılı buluyorum. İstatiksel olarak rakamlar zaten ortada." ifadelerini kullandı.

"AMERİKA'DA TEDAVİYE OLAN İNANÇ AZALDI"

Türk doktor Kutlu Türkiye'yi neden başarılı bulduğunu, "Hastalara temas eden diğer insanların sıkı bir şekilde takibi Türkiye tarafından çok iyi yapıldı. Bu pek çok ülkeden başarılamadı. Türkiye sağlık personelini korumak için herşeyi yaptı. Koruyucu ekipmanlar pek çok ülkeye göre daha iyi durumdaydı. Türkiye hekimlere bu hastalığı tedavi edebilmeleri için gerekli ilaçları vakalar henüz artmadan bir şekilde temin etti. Amerika'da tedaviye olan inanç azalmış durumda. Türkiye hastaları erken dönemde tedavi ediyor. Amerika'da bu nerede imkansız." bu sözlerle açıkladı.

Yorumlar