Anasayfa /  Foto Galeri

ABD'de ırkçılığa karşı protestoda son durum! İşte 3 Haziran George Floyd protestolarında son durum

ABD'de ülke geneline yayılan ırkçılık karşıtı 'George Floyd protestoları' durulmuyor. New York'ta zaman zaman trafiği kapatan binlerce eylemciye Times Meydanı'nda sağlık çalışanları da destek verdi. Peki, Amerika'da neler oluyor? İşte ABD'de son durum (3 Haziran)

ABD'de ırkçılığa karşı protestoda son durum! İşte 3 Haziran  George Floyd protestolarında son durum - Sayfa 1

ABD’de Georoge Floyd protestoları sürüyor. Protestocular Beyaz Saray’ın kapısına dayandı.  Trump’ın elinde İncil ile yaptığı konuşma ise eylemcileri daha da öfkelendirdi. ABD’de gözaltına alınırken polisin dizini basarak öldürdüğü George Floyd “Nefes alamıyorum!” sözleriyle tüm dünyanın hafızalarına kazınmıştı. Peki, Amerika’da neler oluyor? George Floyd ne yaptı, neden öldürüldü? İşte, Beyaz Saray’a kadar ulaşan protestolarda son durum…

ABD'de ırkçılığa karşı protestoda son durum! İşte 3 Haziran  George Floyd protestolarında son durum - Sayfa 2

Amerika’da gözaltına alınırken polisin dizini basarak öldürdüğü George Floyd için protestolar sürüyor. Hatırlanacağı gibi George Floyd “Nefes alamıyorum!” sözleriyle tüm dünyanın hafızalarına kazınmıştı. Yaşanan acı olay sonrası başlayan protestolar artarak devam ediyor. Protestocular Beyaz Saray’ın kapısına kadar dayanırken Trump’ın elinde İncil kameralar karşısına geçip yaptığı açıklama tepkilirin dozunu daha da artırdı.

Peki, Amerika’da neler oluyor? George Floyd ne yaptı, neden öldürüldü? İşte, George Floyd protestolarında son durum…

ABD'de ırkçılığa karşı protestoda son durum! İşte 3 Haziran  George Floyd protestolarında son durum - Sayfa 3

ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor. 

New York, Washington ve Floyd'un öldürüldüğü Minneapolis kenti başta olmak üzere birçok eyalette süren protestolar 8'inci gününe girdi, binlerce gösterici bugün de sokalardaydı ve Floyd için adalet çağrısı yaptı.

New York'ta George Floyd protestoları 

New York'ta zaman zaman trafiği kapatan binlerce eylemciye Times Meydanı'nda sağlık çalışanları da destek verdi. Broadway Caddesi üzerinde ise göstericiler çevreledikleri polislerden diz çökmesini istedi ancak polisler diz çökmedi.

Kentte dün gece yaşanan çok sayıda yağmalamanın ardından gün içinde birçok mağaza, banka ve iş yeri de pencere ve kapılarını tahtalarla kaplatarak yağmalamaya karşı önlem aldı. 

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı kentte yağmalamanın önüne geçilmesi için 20.00'dan itibaren bazı sokaklar da trafiğe kapatıldı. 

Öte yandan Teksas'taki 25 bin göstericiye George Floyd'un aile üyeleri de eşlik etti. California'da ise Hollywood'da binlerce protestocu ulusal muhafızların görevlendirildiği kentte eylemlerini sürdürdü.

ABD'de ırkçılığa karşı protestoda son durum! İşte 3 Haziran  George Floyd protestolarında son durum - Sayfa 4

ABD kendini son bir haftadır siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi nedeniyle protestoların içinde buldu. Son anı kayıt altına alınan ve 'nefes alamıyorum' sözleriyle hafızalara kazınan Geroge Floyd’un öldürülmesi ABD’de birden ırkçılık protestolarına dönüştü.

Yoldan geçenlerin çektiği ve sosyal medyada paylaşılan videolara göre, 20 dolar değerinde bir sahtecilik şüphesiyle gözaltına alınmak istenirken Floyd, beyaz polisin dizini ensesine basması sonucu nefesi kesilerek hareketsiz kaldı.

Floyd’un, dakikalarca "Lüften, nefes alamıyorum, lütfen!" şeklinde yalvarmasına, etraftakilerin uyarı ve tepkilerine rağmen polisin acil sağlık ekipleri gelene kadar pozisyonunu değiştirmediği görüldü. 

Beyaz polisin yaklaşık 9 dakika boyunca ensesine basarak beklediği Floyd’un ambulansla kaldırıldığı hastanede kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği açıklandı.