Anasayfa /  Foto Galeri

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğiniz 9 rota önerisi

Bu yılın en uzun bayram tatili yaklaşıyor. 1.5 gün ek izin alarak 9 güne uzatılabilecek Ramazan Bayramı tatilinde, Obilet editörlerinin sizler için hazırladığı rotalara göz gezdirmeden kararınızı vermeyin! İşte 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğiniz 9 rota

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğiniz 9 rota önerisi - Sayfa 1

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğiniz 9 rota önerisi

Hem ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte uzun vakit geçirebileceğimiz hem de birlikte yeni yerler keşfedebileceğimiz bayramlar, hepimiz için en özel zaman dilimleri. Bu yıl ek izinlerle birlikte 9 güne uzatılabilen Ramazan Bayramı tatilini unutulmaz kılmak için aileniz ve sevdiklerinizle yeni yerler keşfetmeye ne dersiniz? İster yurt içinde ister yurt dışında en avantajlı seçenekler arasından seçiminizi yapmadan önce, Obilet editörlerinin sizler için hazırladığı rota önerilerine göz atmayı unutmayın! Baharda bir başka güzel olan Kaz Dağları’ndan nisanda yazı yaşayan Antalya’ya, “komşu” başkent Atina’dan yurt dışı gezilerinin gözde şehri Roma’ya kadar pek çok alternatif bu bayram tatilinde sizi bekliyor. İşte Obilet editörlerinin bu tatili unutulmaz kılmak için hazırladığı rota önerileri: 

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğiniz 9 rota önerisi - Sayfa 2

1) Kaz Dağları

Kaz Dağları, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen noktaları arasında bulunuyor. Her mevsimde farklı bir etkileyiciliği olan bu rota, havaların ısınmaya başlaması ile daha da popülerleşiyor. Özellikle şehirden uzaklaşmak isteyenler için en güzel destinasyonlardan olan Kaz Dağları, doğanın içinde dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor.

İsterseniz ailenizle isterseniz arkadaş grubunuzla bu rotaya seyahat planı yaparak unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Kaz Dağları seyahatinizde Şahindere Kanyonu’nu, Yeşilyurt, Adatepe ve Çamlıbel Köylerini gezebilirsiniz. Ayrıca Kaz Dağları’nın kamp yapmak içinde oldukça uygun bir lokasyon olduğunun da altını çizelim. 

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğiniz 9 rota önerisi - Sayfa 3

2) Eskişehir

Eskişehir, Ramazan Bayramı’nda seyahat için tercih edilebilecek rotalar arasında bulunuyor. 7’den 70’e herkesin keyifle gezebileceği Eskişehir, ziyaretçilerine lezzetli yemekleri deneme ve eğlenceli aktiviteler yapabilme imkânı sunuyor. Özel araç, otobüs, tren ya da uçakla Türkiye’nin neredeyse her yerinden kolay bir şekilde gidilebilen Eskişehir’de gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor.

Eskişehir’e yapacağınız seyahatinizde Tarihi Odunpazarı Evleri’ni görebilir, Porsuk Çayı’nda gondola binerek keyifli vakit geçirebilir ve Eskişehir Şelale Parkı’na giderek şehrin sembolü olan şelaleyi ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra hem çocuklar hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirebileceği Masal Şatosu, Eti Sualtı Dünyası ve Sabancı Uzay Müzesi gibi yerleri de seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğiniz 9 rota önerisi - Sayfa 4

3) Antalya

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Antalya, bayram tatiliniz için aradığınız rota olabilir. Güzel doğası, masmavi denizi ve artık ısınmaya başlayan havaları ile Antalya birkaç günlük keyifli bir tatil için güzel bir destinasyon. 

Antalya’da ziyaret edebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Bu yüzden seyahat sürenize göre kendinize bir rota oluşturabilirsiniz. Fakat Antalya’da mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz birkaç lokasyon bulunuyor.  

Bu lokasyonlar arasında ilk önerimiz tabi ki de Kaleiçi. Antalya’nın en popüler noktası olan Kaleiçi, hem tarihi bir merkez olması hem de manzaraları ile gezmesi oldukça keyifli bir yer. Antalya’da ziyaret etmenizi önerdiğimiz diğer yerler arasında ise Hadrian Kapısı, Karaalioğlu Parkı, Düden Şelalesi ve Perge Antik Kenti bulunuyor.