Anasayfa /  Foto Galeri

81 ile genelge gönderildi! Koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına kaç lira ödenecek?

81 ile genelge gönderildi! Koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına kaç lira ödenecek? Koronavirüsle mücadele ederken koronaya yakalanıp hayatını kaybeden sağlık çalışanları 'vazife malulü' sayılacak ve ailelerine maaş bağlanacak. Peki hangi sağlık çalışanı ve yakınları kaç lira ödenecek ve hangi haklar verilecek?

81 ile genelge gönderildi! Koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına kaç lira ödenecek? - Sayfa 1

81 ile genelge gönderildi! Koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına kaç lira ödenecek?

 Koronavirüsle mücadele ederken koronaya yakalanıp hayatını kaybeden sağlık çalışanları 'vazife malulü' sayılacak ve ailelerine maaş bağlanacak. Peki hangi sağlık çalışanı ve yakınları kaç lira ödenecek ve hangi haklar verilecek?

81 ile genelge gönderildi! Koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına kaç lira ödenecek? - Sayfa 2

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte sağlık çalışanlarına vazife malülü olma ve yakınlarına maaş ödeme uygulamaları devreye girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği düzenleme için genelge yayınlandı. Sağlık çalışanları vazife malulü ve koronavirüs meslek hastalığı sayılacak. Peki hangi sağlık çalışanı ve yakınları ne kadar para ödenecek ve hangi haklar sağlanacak? İşte ayrıntılar...

81 ile genelge gönderildi! Koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına kaç lira ödenecek? - Sayfa 3

Türkiye koronavirüsle savaşırken ön cephede hep sağlık çalışanları vardı. Hiç tanımadıkları insanlar için canlarını tehlikeye atan sağlık çalışanlarından onlarcası virüse yakalanarak hayatını kaybetti. Bilim Kurulu üyesi Necmi İlhan, koronaya yakalanan her 10 kişiden birinin sağlık çalışanı olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, sağlıkçılardan gelen 'korona meslek hastalığı sayılsın' talebine duyarsız kalmadı. Erdoğan salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının, kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırma sağlanacağını söyledi.

81 ile genelge gönderildi! Koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına kaç lira ödenecek? - Sayfa 4

Tüm hastaneler kapsamda

Sağlık Bakanlığı genelgesiyle sağlık çalışanları için yeni haklar da getirilmiş oldu. Genelge ile, koronavirüs nedeniyle meslek hastalığı veya vazife malullüğünden, üniversite, ve özel dahil tüm sağlık kurumlarındaki çalışanlar yararlanabilecek.