Anasayfa /  Eğitim

77 gün sonra okula dönüş Deprem bölgesinde ders yeniden başladı..

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller dahil, 81 ilde tüm okullar açıldı. 19 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen dün ders başı yaptı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek.

Abone ol
Abone ol 25 Nisan 2023 11:37

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  katıldığı bir televizyon programında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde eğitim öğretimi normalleştirdikçe naklini alan öğrencilerin de bölgeye dönmeye başladığına dikkat çeken Özer, “Şu an itibarıyla 35 bin 694 öğrenci, nakillerini geri kendi illerine aldırdı. Burada en fazla nakil Kahramanmaraş’ta: 9 bin 522. İkinci sırada Hatay var” dedi.

Eğitim öğretim yılının 16 Haziran tarihinden itibaren 2022-2023 sona ereceğini hatırlatan Özer, 10 ildeki öğrencilerin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde telafi programı yapacaklarını kaydetti. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığı zaman bir aylık sürede bu telafi programına devam edileceğine dikkat çeken Özer, “Buradaki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için yaklaşık iki aylık bir telafi programının hazırlıkları tamamlandı” dedi. Telafi programının isteğe bağlı olduğunu ifade eden Özer, depremzede öğrenciler için devam mecburiyetinin kaldırıldığını da hatırlatarak bakanlık olarak öğrencilere psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği verdiklerini vurguladı.

 

Yorumlar