Anasayfa /  Foto Galeri

74 gün sonra ilk Cuma namazı... İşte camilerden görüntüler

Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaza kapatılan camiler bugün cuma namazıyla birlikte açıldı. Cuma namazı camilerin yanı sıra meydan ve stadyumlar başta olmak üzere açık alanlarda da kılındı. Cuma namazını Fatih Camisi'nde kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde, sosyal mesafeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

74 gün sonra ilk Cuma namazı... İşte camilerden görüntüler - Sayfa 1

Koronavirüs nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan camiler, 74 gün sonra Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Vatandaşlar cami maske takarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kıldı.

İçişleri Bakanlığı, 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle Cuma namazının kılınacağı camileri belirledi. Yayınlanan genelgede abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağı, cemaatle veya bireysel namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske takmasının zorunlu olduğu vurgulandı. 

74 gün sonra ilk Cuma namazı... İşte camilerden görüntüler - Sayfa 2

FATİH CAMİ

Corona virüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, belirlenen camilerde kılındı. Vatandaşlar, belirlenen camiler arasında yer alan Fatih Camisi'ne gelerek namaz saatini bekledi.

İlk cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fatih Camisi'nde kıldırdı. Erbaş, Cuma hutbesinde, sosyal mesafeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu. İstanbul'un fethinin 567'nci yıldönümünde yeniden kılınmaya başlanan cuma namazında, hutbenin konusu da fetih ruhuydu. Hutbede fetih ile ilgili, "Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam'a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım." ifadeleri yer aldı.

74 gün sonra ilk Cuma namazı... İşte camilerden görüntüler - Sayfa 3

SULTANAHMET

İstanbul'da vatandaşların akın ettiği camilerin başında Sultanahmet Camisi vardı.

74 gün sonra ilk Cuma namazı... İşte camilerden görüntüler - Sayfa 4

ÇAMLICA CAMİ

Çamlıca Camii'nde maske ve sosyal mesafe kurallarına göre kılınan namazda vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan camiler bugün Cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı. Büyük Çamlıca Camii'ne vatandaşlar namaza saatler kala geldi. Maske takan vatandaşlar, evlerinden seccadelerini getirdi. Seccadesi olmayanlara ise tek kullanımlık seccade dağıtıldı.