Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! 4 deprem uzmanı orayı işaret etti!

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümü yaklaşırken uzmanlar yeni bir yere dikkat çekti. 4 deprem bilimci aynı yerde 7 şiddetinde deprem beklediklerini açıkladılar.

Abone ol
Abone ol 05 Ocak 2024 16:33

7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! 4 deprem uzmanı orayı işaret etti!

Yaşanan son büyük Maraş depremlerinin ardından ülke genelinde “Ne zaman deprem olacak?” tedirginliği yaşanıyor. Konu ile ilgili devamlı araştırma yapan uzmanlar uyarıda bulundu. 4 deprem uzmanı birden orayı işaret etti! 

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Yerfizikçi, Prof. Dr. Okan Tüysüz, Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Doğan Perincek, Hakkari'de acil bir kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, gelecekteki olası felaketlere karşı önlem alınması gerektiğini vurguladılar.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

Dört deprem bilimcisi, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek Hakkari'de ciddi bir deprem riski olduğuna dikkat çekti.

 Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'ın yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Ben başta olmak üzere, 4 deprem bilimci ilk kez Hakkari'de M7 dolayında bir deprem beklendiği konusunda uzlaştılar: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile Yerbilimciler: Prof Dr Okan Tüysüz, Prof Dr Naci Görür, Prof Dr. Doğan Perincek. Hakkari kentsel dönüşüm önceliği almalı.”

Yorumlar