Anasayfa /  Hava durumu

7 Ağustos hava durumu! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlar geliyor!

Antalya dolaylarında sağanak yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları hafta sonu ülke genelinde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerine düşecek. Meteoroloji verilerine göre denizlerde fırtına beklenmiyor. Rüzgar Türkiye geneli kuzey yönlerden, Akdeniz genelinde güney yönlerden orta ve orta kuvvetin üzerinde esecek. İstanbul, Ankara ve Bursa gök gürültülü sağanak yağmurlu.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2021 10:45

Marmara’nın doğusunda özellikle Kocaeli dolaylarında kuvvetli sağanak yağmur görülecek. Yağışlar diğer kentlerde de aralıklı olarak etkili olabilir.

Ege’nin kuzey batısında sağanak yağmur bekleniyor. Bölge genelindeki sıcaklıklarda düşüş görülecek.

Akdeniz’e iyi haber! Antalya-Mersin-Adana’da sağanak yağmurun etkili olması bekleniyor. Yağışlar Pazar günü Adana-Hayat çevrelerinde devam edecek.

İç Anadolu geneli gök gürültülü sağanak yağmurlu. Yağışların Pazar günü de devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında düşüş görülecek.

Karadenizliler dikkat! Bölge genelinde etkili olması beklenen sağanak yağmur Bolu dolaylarında şiddetini arttırabilir. Heyelan ve su taşkınlarına karşı tedbirli olunmalı.

Yağışların Doğu Anadolu genelinde etkili olması bekleniyor.  Hava sıcaklıkları düşerek mevsim normallerine ulaşıyor.

Güneydoğu Anadolu’ya güneşli bir hava hakim. Sıcaklıklar düşse bile bazı kentlerde 40 dereceye yakın seyrediyor. Öğle saatlerinde güneşten kaçınmakta ve bol su tüketmekte fayda var.

Yorumlar