Anasayfa /  Politika

6'lı masada aday gerginliği!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu makamlarında ziyaret etti. Uysal'ın Cumhurbaşkanı adayı tarifi Gelecek ve DEVA Partisi'ni kızdırmıştı.

Abone ol
Abone ol 20 Nisan 2022 18:21

Demokrat Parti lideri Uysal ilk olarak, İYİ Parti lideri Akşener’i genel merkezde ziyaret etti. 1 saat süren görüşmenin sonunda Uysal, açıklama yapmadan genel merkezden ayrıldı.

Ardından Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nu ziyaret eden Uysal, yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından genel merkezden ayrıldı. Uysal'ın liderlerle yaptığı görüşmede; gündem ve 6'lı ittifak değerlendirildi.

Uysal ile poz veren Davutoğlu'nun suratının asık olduğu dikkatlerden kaçmadı.

NE OLMUŞTU?

Uysa, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken geçmişinde AK Parti'nin olmayacağını söylemişti. Uysal'ın bu sözleri Gelecek ve DEVA Partisi'nde rahatsızlık yaratmıştı. Uysal daha sonraki açıklamasında masa dışı içim konuştuğunu söylemişti.

Uysa dün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etmişti.

Uysal, Cumhurbaşkanı adayı tarifinin, diğer partiler arasında rahatsızlık yarattığı yönündeki sorulara ilişkin, "Toplumumuzun ve milletimizin yüklediği sorumluluk ve beklenti her şeyin önünde. Hepimiz de bunun bilincindeyiz. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Bundan ötesi lafügüzaftır" karşılığını verdi.

Yorumlar