Anasayfa /  Politika

6'lı masa dördüncü kez toplandı! Davutoğlu ev sahipliği yaptı

Altı siyasi partinin genel başkanı tarafından gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nin dördüncüsü, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde düzenleniyor. Liderler, Gelecek Partisi Genel Merkezi’ne özel araçlarıyla geldi. Toplantı 19:05 itibariyle başladı.

Abone ol
Abone ol 29 Mayıs 2022 20:32

Toplantının ev sahibi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu liderleri genel merkez binasının önünde karşıladı. Genel merkeze sırasıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi.

Toplantının ardından 6 siyasi parti genel başkanı tarafından ortak bildiri yayımlanması bekleniyor.

NE KONUŞULACAK?

bugün yapılan toplantıda 6 partinin ortak duruşu, ilkeleri ve değerlerinin de somutlaştırılması da gündemdeki konulardan biri olacak. Bunun yanında cumhurbaşkanı adayı konusunda da bir yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Aday isminin hemen açıklanmayacağı düşünülürken, adayın kamuoyu ile paylaşılması konusunda takvimin netleşebileceği ifade ediliyor. Aynı zamanda masada bugün ortak ilkeler ve partilerin ortak duruşunun da konuşulacağı söyleniyor. Bunun yanında seçim güvenliği konusu ve ekonomi de bugün altı liderin konuşacağı konular arasında yer alıyor.

NELER OLDU?

DAVUTOĞLU BASIN MENSUPLARINI SELAMLADI

Toplantı saatinden yaklaşık yarım saat önce Genel Merkez’e gelen Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, diğer liderlerin gelmesini beklerken basın mensupları ile sohbet etti.

Parti genel merkezinden çıkarak basın için kurulan platforma yanaşan Davutoğlu, basın mensuplarına “kolay gelsin” dedikten sonra bir süre açıklama yaptı. Davutoğlu basın mensuplarına bu sürecin en zor görevini üstlendiklerini söyleyerek “emekçisiniz” dedi.

Yorumlar