Anasayfa /  Foto Galeri

6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! İşte güçlendirilmiş parlamenter sistem maddeleri

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Sistemin detaylarını partilerin genel başkan yardımcıları açıkladı.

6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! İşte güçlendirilmiş parlamenter sistem maddeleri - Sayfa 1

6 muhalefet partisi "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' mutabakatı için bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu; üzerinde anlaşmaya vardığı mutabakat metnini imzalayarak kamuoyuyla paylaştı.

6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! İşte güçlendirilmiş parlamenter sistem maddeleri - Sayfa 2

6 MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ MUTABAKAT METNİNİ İMZALADI
Ankara'daki Bilkent Otel’de yapılan törene yoğun ilgi gösterilirken; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları salona birlikte geldi.

6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! İşte güçlendirilmiş parlamenter sistem maddeleri - Sayfa 3

OTURMA DÜZENİ DİKKAT ÇEKTİ
Alfabetik sıraya göre parti isimleri anons edilirken, liderlerin de alfabetik sıraya göre oturdukları görüldü.

6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! İşte güçlendirilmiş parlamenter sistem maddeleri - Sayfa 4

Törende, Genel Başkan Yardımcıları olarak CHP'den Muharrem Erkek, DEVA Partisi'nden Mustafa Yeneroğlu, DP'den Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi'nden Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti'den Prof. Dr. Bahadır Erdem ve Saadet Partisi'nden Bülent Kaya; mutabakat metnine dair kısa bir özet konuşması yaptı.