Anasayfa /  Foto Galeri

6 çocuğun ölümüne sebep olan Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A nasıl bulaşır?

İngiltere ve Galler’de görülen Strep A enfeksiyonu 6 çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu. Çocuklarda ölümcül etkilere yol açabilen Strep A enfeksiyonu için uzmanlardan ailelere önemli uyarılar geldi. Peki, Strep A belirtileri nelerdir? Strep A nasıl bulaşır? Detaylar haberimizde...

6 çocuğun ölümüne sebep olan Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A nasıl bulaşır? - Sayfa 1

Strep A isimli bakteriyel enfeksiyon, boğaz ve deriyi, etkiliyor. Çoğu vakada yorgunluk ortaya çıkıyor ve bazılarını yüksek ateş nedeniyle hayati tehlikeye sokuyor. Peki, Strep A nedir, Strep A hastalığını belirtileri nelerdir, nasıl ortaya çıkar?

6 çocuğun ölümüne sebep olan Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A nasıl bulaşır? - Sayfa 2

Strep A isimli bakteriyel enfeksiyon, boğaz ve deriyi etkiliyor. Çoğu vakada yorgunluk ortaya çıkıyor ve bazılarını yüksek ateş nedeniyle hayati tehlikeye sokuyor.

6 çocuğun ölümüne sebep olan Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A nasıl bulaşır? - Sayfa 3

Birleşik Krallık Sağlık Güvenlik Ajansı (UKHSA), son bir hafta içinde İngiltere'de ve Galler’de, Strep A teşhisi konulduktan sonra bakterinin neden olduğu  invasif GAS hastalığı nedeniyle bu kış  hayatını kaybeden çocukların sayısı 9'a yükseldi.  Ölen çocukların hemen hepsi 10 yaş altında. 

Henüz Türkiye'de rastlanılmayan hastalık, küresel çapta tedirginliğe neden oldu. 

6 çocuğun ölümüne sebep olan Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A nasıl bulaşır? - Sayfa 4

A Grubu strep bakterileri, ufak hastalıklardan ölümcül hastalıklara kadar pek çok enfeksiyona neden olabiliyor. Ancak, bakteri nedeniyle şimdiye kadar ölümcül hastalıklar nadir görülmüştü.