Anasayfa /  Foto Galeri

4 Aralık Dünya Madenciler günü resimleri ve mesajları!

Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemiz de ekmeğini yerin kilometrelerce derinliğinden çıkartan emekçilerin günü 4 Aralık Dünya Madenciler günü kutlanıyor. Sosyal medya da 4 Aralık Dünya Madenciler günü resim ve mesajları aranmaya başladı. İşte 4 Aralık Dünya Madenciler günü resimleri ve mesajları!

4 Aralık Dünya Madenciler günü resimleri ve mesajları! - Sayfa 1

4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN İLAN EDİLDİ, NEDEN KUTLANIR?

Roma imparatorluğu zamanında, babasının gazabından kaçarak, İzmit civarlarında madencilerin çalışmakta olduğu bir mağaraya sığınan, çalışmakta olan madencileri koruduğuna inanılan ve bu sebeple madenciler tarafından azize kabul edilen Santa Barbara'nın 4 Aralık tarihinde bu mağaraya yerleşmesi, önce Anadolu'da daha sonrada Avrupa ve tüm dünyada "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanılmaktadır.

4 Aralık Dünya Madenciler günü resimleri ve mesajları! - Sayfa 2

1971 senesinde Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, uygulamayı ve bu temel fikri Genel Kurulun onayına sunarak bir yönetmelikle bu özel günü disipline kavuşturmayı kararlaştırdı.

4 Aralık Dünya Madenciler günü resimleri ve mesajları! - Sayfa 3

Okullarda da bu hafta ile alakalı madenciler etkinliklere yer verilir, ilgili konuşmalar ve öğrencilerin hazırladığı Dünya Madenciler Günü ile ilgili şiirler okunur. Ayrıca Dünya Madenciler Günü ile ilgili yazılar da okulun panolarına asılarak herkesin madencilik konusunda bilgilenmesi amaçlanır. Aynı pano üzerinde Dünya Madenciler Günü ile ilgili güzel sözler de asılır ve akılda kalan görsel objelerde konarak daha fazla ilgi çekmesi sağlanır.

4 Aralık Dünya Madenciler günü resimleri ve mesajları! - Sayfa 4

DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

Yer altında güneşi hayal edenlerin günü, kutlu olsun…