Anasayfa /  Güncel

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları CANLI izle - Anlık seçim sonuçları

Aylardır beklenen 31 Mart 2024 yerel seçim günü geldi çattı. Vatandaşlar erken saatlerde oy kullanmaya gitti ve seçim sonuçlarını takip etmeye başladı.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2024 17:49

Türkiye genelinde yoğun bir katılımla gerçekleşen 31 Mart yerel seçimleri sonuçları merakla bekleniyor. Vatandaşlar, kendi şehirlerindeki belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Hem yerel hem de ulusal düzeyde büyük öneme sahip olan bu seçimlerin sonuçları, ülkenin siyasi ve sosyal geleceğini belirlemede kritik bir rol oynayacak.

En çok merak edilen illerin başında İstanbul, Ankara ve İzmir geliyor. Ancak 81 ilde çıkacak sonuçlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

YSK tarafından uygulanan yayın yasağı kalkar kalkmaz, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını canlı olarak izleyebilirsiniz.

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları CANLI izle

Doğu'da 16:00, Batı'da 17:00'de oy verme işlemi bitti

Türkiye'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi saat 16.00 itibarıyla sona ermişti.

Bu illerin dışındaki illerde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de bitti. Oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından oy sayımına geçildi.

Yorumlar