Anasayfa /  Foto Galeri

30 yıl üstü emekli ikramiye başvurusu ne zaman nereye yapılacak?

30 yıl üstü emekli ikramiye başvurusu ne zaman nereye yapılacak? - Sayfa 1

Emekli 30 yıl üstü ikramiyesi başvuru ve ödeme tarihleri ile şartlarının detaylarını Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem köşesinden yazdı. Faruk Erdem'in bugünkü köşesinden aktardıklarına göre emeklinin 30 yıl üstü ikramiyesine ilişkin ödeme detayları şöyle: 450 bin emekli memur için ek ikramiye süreci başladı. SGK bir duyuruyla detayları açıkladı. 40 yıl çalışan bir emekliye, 30 yıl üzerinden para aldığı içink alan 10 yıla ilişkin ödeme yapılacak. Başvuranlar alacağı paranın 7.500 lirasını ilk üç ay içinde hesaplarında görecek. 30 yıldan fazla hizmeti olup da 30 yıl üzerinden ikramiye alan yaklaşık 450 bin memur emeklisi ek ikramiyeleri için başvurulara başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu da bir duyuru yayımlayarak yapılması gerekenleri açıkladı. Başvuran emekliler alacakları paranın 7.500 liralık kısmını ilk üç ay içinde hesaplarında görecek. İşte 10 soruda ek ikramiyeyle ilgili merak edilen detaylar...

30 yıl üstü emekli ikramiye başvurusu ne zaman nereye yapılacak? - Sayfa 2

EMEKLİ 30 YIL ÜSTÜ İKRAMİYESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR? 30 yıldan fazla hizmet süresi olmasına karşın, 30 yıl üzerinden ikramiye almış olanlara, kalan her tam hizmet yılı için ek ikramiye ödenecek. Örneğin; 40 yıl çalışan bir emekliye, 30 yıl üzerinden para aldığı için kalan 10 yıla ilişkin ödeme yapılacak.

30 yıl üstü emekli ikramiye başvurusu ne zaman nereye yapılacak? - Sayfa 3

VEFAT EDEN EMEKLİNİN İKRAMİYE ALINABİLECEK Mİ NASIL? Vefat edenlerin dul yetimleri/ kanuni vârisleri de başvurarak ek ikramiye imkânından yararlanacaklar.

30 yıl üstü emekli ikramiye başvurusu ne zaman nereye yapılacak? - Sayfa 4

30 YIL ÜSTÜ İKRAMİYESİ ÖDEMESİ NASIL HESAPLANACAK? Ödemeler, görevden ayrılma tarihindeki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden aylığın başlangıç tarihindeki katsayılar ve emekli ikramiyesi ödenmesine esas hükümler dikkate alınarak hesaplanacak. Tutarlar kişiden kişiye değişecek. 30 yılın üzeri hizmet ne kadar fazlaysa ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015'e ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek olacak. Her hizmet yılı için ödenecek ikramiye tutarı 50 liranın, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 100 liranın altında olmayacak.