Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Bahçelievler'de film gibi banka soygunu

Bahçelievler'de gerçekleşen banka soygunu, film senaryolarını aratmadı. Bankanın çatısını delerek alarm sistemini ve güvenlik kameralarını devre dışı bırakan soyguncular, ATM odasında bulunan 362 bin lirayı çaldı.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2018 12:31

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları olaydan bir gün önce banka yakınına park edilen şüpheli bir minibüsten yola çıkarak yakaladı. Gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgilere göre olay Bahçelievler'de bir banka şubesinde 6 Ocak günü gerçekleşti. 3 soyguncu, alarma sistemini devre dışı bıraktıkları bankanın bulunduğu binaya çatıyı delerek girdi.

Önce güvenlik kameralarının yönetildiği sistem odasına giren ve kameraları etkisiz hale getiren zanlılar, ardından ATM cihazlarının kasalarına yöneldi ve 362 bin lirayı alarak kayıplara karıştı.

Banka çalışanları 8 Ocak Pazartesi günü işbaşı yapmak için şubeye geldiklerinde gördükleri karşısında şok oldu. Sistem odasına giremeyen çalışanlar çilingir çağırdı. İçeri girildiğinde sistem odasının tavanında delik olduğunu görüldü ve durum polise bildirildi.

Olayı soruşturan Asayiş Şube ekipleri, bankanın çevresine ikin gün önce bırakılan şüpheli bir gri minibüsten yola çıkarak soygunculara ulaştı. Türkiye geneli banka soygunlarına karışan 800 şüpheli arasında detaylı bir inceleme gerçekleşti. Alarm merkezinin güvenlik kamera görüntülerini de izleyen polis ekipleri, şüphelilerin aynı aracı kullanarak 2 gün önce banka güvenlik sistemini etkisiz hale getirdiğini belirledi. Teknik personel kıyafetiyle alarm sisteminin kablolarını kesen zanlıların kimliği belirledi. 3 zanlı Mehmet O., Muhammer A. ve Mustafa O. İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların hırsızlık suçlarından çok sayıda kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Etiketler film gibi
Yorumlar