Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

3 Bin Polis Alımı Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 81 il merkezinde kurulacak Güven Masası birimlerinde görevlendirilmek üzere alım yapılacak.

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 16:59

Bayan polis alımları için yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan ayrıntılar ise şu şekilde,

POLİS ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI

24. Dönem POMEM Polis alımı kapsamında yayımlanan başvuru kılavuzunda adayların sağlamaları gereken başvuru koşulları, başvuru işlemlerine dair tüm ayrıntılar, yayımlandı.

Başvuru Koşulları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Önlisans, Lisans mezunu olmak, KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunu 60 puan, önlisans mezunu için 70 puan) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Yaş şartını sağlamak (01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Polis Akademisi Başkanlığı yapmış olduğu açıklamasında 24. Dönem POMEM 3 bin bayan polis alımı başvuruları 8 Nisan tarihi itibariyle başladığı ve 22 Nisan tarihine kadar devam edeceğini adaylara duyuruldu.

Ön başvuruda bulunacak adaylar başvurularını https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapacaklar.

BAŞVURU EVRAKLARI

Başvuru evrakları ön başvurular sırasında teslim edilmeyecek. Adaylar başvuru evraklarını ön başvuru aşamasında başarılı olup sınava çağrılırlarsa teslim edecekler.

Bu evraklar; T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, Sınav başvuru dilekçesi, Aday Sağlık Bilgi Formu, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır, Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, Mezuniyet bilgisi mezun olduğu üniversite tarafından YÖK sistemine işlenmemiş olan adaylar diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf, Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

Başvuru Kılavuzu için TIKLAYIN


Yorumlar