Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

25 Şehir, 37 İlçe 51 Farklı Belediye Memur ve İşçi Alımı Gerçekleştirecek

Belediye Başkanlıkları personel alım gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 27 Mart 2019 21:26

KPSS Şartsız belediye personel alımı yapılacak. Bu belediyeler 25 farklı şehirde bulunmakta.

Yayımlanan 51 farklı alım ilanında yer alan açık şehirler,

Diyarbakır, Tekirdağ, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun, Konya, Mersin, Kayseri, Çanakkale, Bartın, Erzurum, Denizli, Eskişehir, Karaman, Yalova, Muğla, Osmaniye, Adana, Aydın, Batman, Elazığ, Kastamonu, Sivas ve Ankara

ALIM YAPILACAK KADROLAR

En az İlkokul mezunu belediye işçisi, en az lise mezunu belediye memuru alım ilanı yayımlayan kurumlar onlarca pozisyon için alım yapacaklar.

Alım yapılacak kadrolar arasında, büro memuru, büro işçisi, evrak personeli, vezne ve muhasebe memurları, halkla ilişkiler personeli, idari işler personelleri, mühendis, teknisyen, tekniker kadroları, şoför, güvenlik kadroları bulunuyor.

Bu kadrolara ek çok sayıda işçi pozisyonu içinde alım ilanı bulunuyor.  Beden işçisi, inşaat işçisi, saha personelleri, hizmet sektörü işçileri, temizlik ve bakım personelleri alımları yapılıyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

Belediye memuru ve belediye işçisi kadroları için yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullar alım yapılacak kadro ve alım yapılacak belediyeye göre değişiyor.

Genel Olarak Bu Koşullar

İlanlara başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ilk şart. Bunun yanında kamu haklarından mahrum olmamak, Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak diğer önemli şartlar.

Adayların ayrıca işe alım sürecinde yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu sonuçlanması ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmaması (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak) gerekiyor.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK

Belediye personeli alımları için başvuru yapacak adaylar başvurularını şahsen yapacaklar. Belediyeler ilan metinlerinde evrak listesi belirliyorlar. Adaylar bu evrakları temin ettikten sonra başvurularını yapacaklar.

BAŞVURU SÜRECİNE DİKKAT

Belediye personeli alım ilanlarında en önemli husus başvuru süreci. Çünkü belediyeler yayımladıkları ilanlarında başvuru süreci bir veya iki günlük zaman  tanıyorlar.  

İLANIN TAM METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN


Yorumlar