Anasayfa /  Foto Galeri

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları ve sözleri

Tarihte bugün 25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü... Toplumda ezilen ve mağdur olan kadınlar adına farkındalık yaratmak için Kadına şiddete hayır sözleri, Kadına şiddetle ilgili mesajlar, kısa sloganları haberimizde derledik.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları ve sözleri - Sayfa 1

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ NEDİR?

Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" olarak kabul edilmiştir. Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık yaratmaktadır. Günümüzde insanlığın en önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet, farklı görünümleriyle tüm dünyada varlığını devam ettirmektedir. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin mücadele edilmektedir.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları ve sözleri - Sayfa 2

İşte 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları ve sözleri - Sayfa 3

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Gün geçtikçe artan kadın cinayetleri ve şiddet nedeniyle mağdur kadınların sesi olmak için Kadına şiddete hayır sözleri ve sloganları sosyal medyada paylaşılıyor. Günün anlam ve önemine ilişkin farkındalık oluşturacak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajlarını haberimizde derledik. İşte Kadına şiddete hayır sözleri, sloganları ve resimli mesajlar

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları ve sözleri - Sayfa 4

Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

"Erkeklik kadına vurmakla değil onu korumakla gösterilir."

Kadına yönelik yapılan şiddet, insanlığa ihanettir.

Kadınların toplumdaki yeri, saygınlığı medeniyetin göstergesidir.