Anasayfa /  Ekonomi

24 bin gelir uzmanı eşitlik arayışında! Çözüm yolu aranıyor

Türkiye'de 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre toplam 69 kariyer devlet memurluğu bulunurken, 2011 yılında yayınlanan 666 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeyle bu memurluklardan 61'i eşit özlük haklara sahip oldu.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2018 14:48

Türkiye'de 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre toplam 69 kariyer devlet memurluğu bulunurken, 2011 yılında yayınlanan 666 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeyle bu memurluklardan 61'i eşit özlük haklara sahip oldu.

Ancak 8 kariyer meslek memurluk ise taşra teşkilatlarında görevli oldukları gerekçe gösterilerek memurların yüzünü güldüren bu düzenlemenin dışında bırakıldı. Yaklaşık 24 bin kişiyi bulan dışarıda kalan kesimdeki gelir uzmanları, düzenlemeden yararlanamayan kariyer memurları içinde yer alıyor.

ÇÖZÜM YOLU ARANIYOR

Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği (YGUD) ile Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği (GUYADER) binlerce üyesinin yaşadığı mağduriyetleri çözmek için harekete geçti. İki dernek ortak bir açıklama yaparak, kendilerinin de tıpkı diğer kariyer memurları gibi eşit haklara sahip olmak için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını talep etti. YGUD Başkanı Faruk Serdar Nişancı ile GUYADER Başkanı Ömer Ali Şenol tarafından yapılan açıklamada, taşra teşkilatlarında görev yapan Kültür ve Turizm, Vakıf, Denizcilik veya Yazma Eserler Uzmanı gibi bazı kariyer mesleklerin düzenlemeye dahil edildiği ancak gelir uzmanlarının bu düzenlemenin dışında bırakılarak mağdur edildiği ifade edildi.


Yorumlar