Anasayfa /  Ekonomi

23 zincir marketin sözlü savunmasının alınacağını açıkladı

Rekabet Kurumu, 23 zincir market hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısının 24 Haziran'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2020 22:05

Rekabet Kurumu’nun internet sitesindeki açıklamaya göre, perakende gıda ticareti alanında faaliyet gösteren 23 zincir market hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı, 24 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Marketlerin su ile yaş meyve sebze fiyatlarını belirlerken rekabeti ihlal iddiası soruşturuluyor
Açıklamada, perakende gıda ticareti ile iştigal eden zincir marketlerin su ile yaş meyve ve sebzelerin perakende satış fiyatlarını belirlerken 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindiği, bahse konu sözlü savunma toplantısının 24 Haziran saat 10:00’da yapılacağı belirtildi.

Toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 15 Haziran 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekiyor.

Kaynak: https://www.gidahatti.com/

Yorumlar