Anasayfa /  Eğitim

2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercihler nasıl yapılır?

Geçtiğimiz hafta sonu (YKS) üniversite sınavına giren milyonlarca aday şimdiden tercih planları yapmaya başladı. Peki ÖSYM'nin takvimine göre YKS tercihleri ne zaman başlayacak ve tercihler nasıl yapılacak?

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2024 12:34

Geçtiğimiz hafta sonu YKS'ye giren milyonlarca aday tercih planları yapmaya başladı. ÖSYM takvimine göre YKS tercihleri için tarih ve tercihlerin nasıl yapılacağı yakında duyurulacak. Peki 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercihler nasıl yapılır?

Üniversite sınavı YKS sonuçları için gözler ÖSYM'de. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte 2024 YKS sonuç tarihi

YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM tarafından duyurulacak olan tarihlerde YKS tercihleri yapılacak. YKS tercih işlemlerinin yapılacağı tarihle ilgili ÖSYM üzerinden araştırmalar başladı. Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde alınmaya başlamış ve 8 Ağustos'ta sona ermişti. Peki, 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM YKS tercih/yerleştirmeler nasıl yapılır, son gün ne zaman? 

2024 YKS tercihleri ne zaman?

YKS tercih işlemlerinin yapılacağı tarihle ilgili ÖSYM üzerinden araştırmalar başladı. Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde alınmaya başlamış ve 8 Ağustos'ta sona ermişti.

2024 YKS tercih kılavuzunun da bu yıl 17 Temmuz tarihinde sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor.

YKS tercihleri nasıl yapılır?

Adaylar tercihlerini, ÖSYM tarafından belirlenecek tarihler arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi, AİS ekranındaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Hangi adayların sınavları geçersiz sayılacak?

Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacak. Adayların uyması gereken kurallar şu şekilde;

Sınava atandığı salon/sırada girmesi, sınav başlamadan giriş belgesini teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, cevaplarını sınav süresi içerisinde vermesi, sınav gözetmeninin uyarılarına uyması gerekiyor. Bu kuralları ihlal eden adayların sınavları iptal edilecek.

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 

YKS sınav sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde erişime açılacak.

YKS sonuçları nereden nasıl sorgulanacak? 

Sonuçlar ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak öğrenilecek. 

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
Çok Okunanlar