Anasayfa /  Güncel

2023 yılında Ek MTV ödemesi tarihleri açıklandı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilerini azaltmak için MTV'ye ek ödeme alınacak. 31 Aralık 2023'e kadar tescil edilecek tüm taşıtlar ek MTV'ye tabi olacak. Ek MTV, iki eşit taksitte tahakkuk ettirilecek ve normal MTV ödemelerinin sona erdiği 31 Temmuz'dan sonra başlayacak. Ek MTV ödemesi tarihleri 2023 şu şekildedir:

Abone ol
Abone ol 31 Temmuz 2023 17:48

Tüm araç sahipleri, 2023 yılına ilişkin ek MTV oranları ve ödeme tarihleri hakkında bilgiler arayışındadır. 2023 yılı sonuna kadar, yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için MTV vergisi iki katına çıkarılmıştır. Bu kapsamda, 2023’te bir kere olmak üzere ek MTV ödemesi yapılacaktır ve bu ödeme genel bütçe gelirine kaydedilecektir. MTV tutarları, yüzde 122,9'luk yeniden değerleme oranı yerine yüzde 61,5 baz alınarak hesaplanmıştır. Bu doğrultuda, 2023'te en düşük MTV tutarı 219 lira, en yüksek MTV tutarı ise 101 bin 152 lira olarak belirlenmiştir.

Ek MTV ödemeleri, 31 Temmuz 2023 tarihinde normal MTV ödemelerinin sona ermesiyle başlayacaktır. Bu ödeme, iki eşit taksitte tahakkuk ettirilecektir. İlk taksit ağustos ayında ödenirken, ikinci taksit için ödeme yapılması gereken tarih kasım ayıdır. Yıl sonuna kadar ilk defa taşıt alacak olanlar, ek MTV ile birlikte taşıtın normal MTV'sini de peşin olarak ödemek zorunda kalacaklardır. Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemeyenler, araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacaklardır. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ek MTV'den muaf tutulacaklardır.

Etiketler MTV araç araba
Yorumlar