Anasayfa /  Yaşam

2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı tatili kaç gün?

2023 yılı Ramazan Bayramı için hangi tarihte başlayacağı ve kaç gün süreceği artık çok merak ediliyor. Ramazan ayı devam ederken "bayram tatili 9 gün mü olacak, bayram hangi güne denk geliyor" merak edilen konular arasında. Peki 2023 Ramazan Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün?

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2023 13:35

Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı soruları, mübarek ayın sonuna doğru yaklaşırken gündemdeki yerini almaya başladı.  Ramazan ayı bu yıl 23 Mart tarihinde başladı. Oruç ibadet ayı olarak da bilinen on bir ayın sultanı bu yıl 29 gün sürecek. Ramazan ayının sona ermesiyle beraber bayram tatili başlayacak. Peki, Ramazan bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün? İşte detaylar...

 

2023 Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan ayı bu yıl 23 Mart tarihinde başladı ve 21 Nisan cuma günü sona erecek. Ramazan Bayramı arefesi 20 Nisan Perşembe gününe denk gelmektedir. Arefe günü son oruç tutulacak ve 21 Nisan bayramın 1. günü başlayacak. Bayramın son günü ise 23 Nisan Pazar gününe denk geliyor.

Bayram tatili kaç gün sürecek?
Hafta sonu dahil olmak üzere ara tatil ve Ramazan bayramı tatili toplam 9 gün sürecek. Okullar 14 Nisan Cuma günü kapanacak ve tekrar eğitim öğretim faaliyetleri 24 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden başlayacak.

 

Yorumlar