Anasayfa /  Foto Galeri

2023 Perseid meteor yağmuru ne zaman? İstanbul'dan izlenebilecek mi?

Perseid meteor yağmuru, her yıl 13 Ağustos'ta gözlemlenen yoğun bir meteor yağmuru olayıdır. Bu olay sırasında saatte 60-90 arası meteor düşüşü gözlemlenebilir ve bu meteorlar dünya atmosferine saniyede 59 kilometre hızla girebilir. 2023 yılında Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek, saat kaçta başlayacak ve İstanbul'dan görülecek mi gibi detaylar haberde yer alıyor.

2023 Perseid meteor yağmuru ne zaman? İstanbul'dan izlenebilecek mi? - Sayfa 1

PERSEİD METEOR YAĞMURU: DOĞA ŞÖLENİ GÖKYÜZÜNDE

Perseid meteor yağmuru, her yıl 13 Ağustos civarında dünya atmosferine giren meteorların en yoğun şekilde gözlemlendiği büyüleyici bir doğa olayıdır. Bu gök olayı, Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı'nın (109P/Swift-Tuttle) yörüngesi boyunca yol alan meteorların atmosferimize girişi ile gerçekleşir.

2023 Perseid meteor yağmuru ne zaman? İstanbul'dan izlenebilecek mi? - Sayfa 2

BELİRLENEN ZAMANDA GÖKYÜZÜNDE PARLAYAN İZLER

2023 yılında, 14 Temmuz'dan 1 Eylül'e kadar devam eden Perseid meteor yağmuru, en etkileyici performansını 12-13 Ağustos gecesi sergileyecek. Saat 23.30 ile 04.00 arasındaki zaman diliminde ise gökyüzü en parlak izlerle dolacak.

2023 Perseid meteor yağmuru ne zaman? İstanbul'dan izlenebilecek mi? - Sayfa 3

İSTANBUL'DAN GÖRÜLME FIRSATI

Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek için en iyi koşullardan biri, şehir ışıklarından uzak, karanlık bölgelerde bulunmaktır.

İstanbul'un her ilçesinden bu büyüleyici doğa olayını izlemek mümkün olacak. Ancak, gözlem yapılacak bölgenin ışıksız ve açık bir alan olmasına dikkat etmek, meteor yağmurunun keyfini en iyi şekilde çıkarmanıza yardımcı olacaktır.