Anasayfa /  Eğitim

2023 LGS tarihi ne zaman? MEB LGS konuları neler?

Başvuru süreci ise 3 Nisan'da başlayan 2023 LGS sınavı başvuru kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Peki LGS konuları neler? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2023 17:00

Başvuru süreci ise 3 Nisan'da başlayan 2023 LGS sınavı başvuru kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Peki LGS konuları neler? İşte detaylar...

LGS'YE NE KADAR, KAÇ GÜN KALDI? 

Liselere Geçiş Sistemi sınavı 4 Haziran 2023'te gerçekleşecek. Sınava başvurular, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem sebebiyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapılıyor.

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası gibi detaylar 26 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden öğrenilecek.

2023 LGS KAÇ SORU, HANGİ KONULAR VAR? 

LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Fakat, bu yıl öğrenciler ikinci dönem konularından sorumlu olmayacak.

Kılavuza göre, sınavın ilk oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. İlk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin cevapaması için 80 dakika süreleri olacak.

LGS SINAV SONUÇ TARİHİ 

MEB tarafından LGS sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet sayfasında ilan edilecek.

Yorumlar